Po novom chodníku v Celulózke sa počas dažďa nedá prechádzať, padá naň prúd vody z mosta


Foto: Po novom chodníku v Celulózke sa počas dažďa nedá prechádzať, padá naň prúd vody z mosta
Galéria: 4 fotky

Čitatelia nás informovali o probléme, ktorý vzniká na novovybudovanom chodníku v časti Celulózka. V mieste, kde bol len prednedávnom dokončený kruhový objazd, boli dobudované aj chýbajúce časti chodníka po oboch stranách cesty a pribudlo nové verejné osvetlenie. Chodník vedený po pravej strane cesty v smere od Žiliny na Rosinu, má však obmedzenie, ktoré znemožňuje pohyb chodcov počas dažďa. 

„Keď prší, po tom chodníku sa prakticky nedá prejsť, pretože zvod dažďovej vody z mosta, čo ide ponad Rosinskú cestu, je vyvedený priamo dole. Voda padá z veľkej výšky prúdom rovno na dlažbu a preto keď silno prší, musíte prejsť po ceste,“ uvádza čitateľ. Potrubie, ktoré odvodňuje frekventovanú cestu I/18 nie je vedené ďalej po moste, mimo chodníka, ale priamo z vpuste smeruje kolmo na zem. Pri výdatnejších dažďoch potom silný prúd padajúcej vody ničí dlažbu na chodníku a taktiež obmedzuje chodcov.

V zimných mesiacoch sa na potrubí, ktoré trčí z mosta, vytvárajú dlhé a hrubé cencúle. Tie môžu ľahko padnúť na chodník a zraniť ľudí. Preto je potrebné, aby sa tento problém napravil. S podnetom sme sa obrátili na mesto Žilina, ktoré prisľúbilo, že ho preverí a následne kontaktuje správcu mostného objektu.

„Preveríme stav a oslovíme správcu mostného objektu, ktorým je Slovenská správa ciest,“ uviedol hovorca mesta Pavol Čorba. Ľudia prechádzajúci týmto úsekom veria, že sa na prvý pohľad banálny problém podarí do zimy vyriešiť.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu