Úspešná športová nedeľa pre Žilinu - po Saganovi víťazili hokejisti aj futbalisti


Foto: Úspešná športová nedeľa pre Žilinu - po Saganovi víťazili hokejisti aj futbalisti Foto: ilustračné

Žilinský šport si k dnešnej nedeli pripíše prívlastok “úspešná”, keďže športovci zo Žiliny dnes víťazili takmer všade, kde sa dalo. Všetko odštartoval historicky unikátnym tretím ziskom majstrovského titulu v rade cyklista Peter Sagan, ktorý v nórskom Bergene došpurtoval ako prvý a obhájil tak dvojnásobný titul majstra sveta.

Sagana neskôr nasledovali hokejisti MsHK Žilina, ktorí doma zdolali HC Mikron Nové Zámky výsledkom 3:1. Do listiny strelcov sa už v druhej minúte zapísal Klimenta, následne zvýšil náskok v 9. minúte Ondruš a v siedmej minúte druhej tretiny sa presadil Poulin. Prvý domáci zápas pred divákmi tak dopadol úspešne, hostia z Nových Zámkov dokázali v tretej tretine už len kozmeticky upraviť celkové skóre gólom Saliju v 42. minúte.

Dnes víťazí Žilina! Po Petrovi Saganovi zvíťazili aj žilinskí vlci


Úspešnú nedeľu zavŕšili Šošoni v zápase proti Slovanu, v ktorom zvíťazili 3:2. Hráčom MŠK Žilina sa podarilo zvrátiť nepriaznivý stav 0:1, kedy sa postupne v 14. minúte presadil Jánošík, po zmene strán v 55. minúte Špalek a v 72. minúte vsietil neskôr rozhodujúci gól opäť Jánošík. Slovan dokázal skóre už len korigovať zásahom striedajúceho Vitteka v 87. minúte.

K extrémne úspešnej nedeli sa mohli pridať aj basketbalisti PP TV RAJ Žilina, v prípravnom zápase však podľahli súperovi s Ostravy výsledkom 95:104. V zápase sa však tradične v dobrom svetle ukázal Róbert Rožánek, ktorý vedie bodovú tabuľku z celého zápasu s 32 bodmi. Len o dva body menej si pripísala čerstvá, v poradí už tretia zahraničná posila PP TV RAJ Žilina - americký rozohrávač Walter Wright. Ďalších 16 bodov pridal Brandon Holcomb.

PP TV RAJ Žilina – NH Ostrava   95:104 Štvrtiny: 18:27, 33:20, 24:29, 20:28 Body Žiliny: Rožánek 32b, Wright 30b,...

Posted by Basketbal Žilina on 24. september 2017


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu