V obci Stráža prebieha rekonštrukcia cesty, za 45 000 eur obnovia pol kilometra novej vozovky


Foto: V obci Stráža prebieha rekonštrukcia cesty, za 45 000 eur obnovia pol kilometra novej vozovky
Galéria: 5 fotiek

Viacerí vodiči sa v posledných dňoch sťažujú na dlhé čakanie v kolónach, ktoré sa tvoria v okolí obce Stráža. Na ceste druhej triedy II/583, slúžiacej ako hlavný ťah medzi Žilinou a obcou Terchová, momentálne prebieha rekonštrukcia asfaltového povrchu vozovky. Obnovu realizuje spoločnosť Doprastav Asfalt, a.s. ktorá vyhrala verejné obstarávanie vyhlásené Žilinským samosprávnym krajom.

Doprava je obmedzená práve kvôli prebiehajúcim prácam. Vodiči jazdia podľa semaforov a striedavo, v jednom jazdnom pruhu. Zdržanie sa pohybuje na úrovni približne 40 minút v čase dopravnej špičky.


„Ide o modernizáciu v celom profile cesty na úseku približne pol kilometra. Rekonštrukciu realizuje na základe výsledku verejného obstarávania Doprastav Asfalt za vysúťaženú cenu 45-tisíc eur,“ spresnila hovorkyňa VÚC Žilina, Lenka Záteková.

Technický stav cesty na území obce Stráža už nebol vyhovujúci, čo môžu potvrdiť viacerí vodiči, ktorí sa touto trasou presúvajú takmer každý deň. Nový asfaltový povrch a následne aj vodorovné dopravné značenie prispejú k zlepšeniu bezpečnosti a predovšetkým potešia stovky vodičov.

Podobnú rekonštrukciu by mnohí uvítali aj v úseku medzi obcou Stráža a Belá, kde sú nielen rozpadnuté krajnice, ale na mnohých miestach aj stred vozovky.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu