Žilinskí policajti včera večer zachránili život mužovi, ktorý sa chcel prebodnúť nožom


Foto: Žilinskí policajti včera večer zachránili život mužovi, ktorý sa chcel prebodnúť nožom

Policajti z Obvodného oddelenia PZ Žilina - západ boli včera 27. mája 2017 vyslaní zhruba okolo 20:00 hod. operačným strediskom KR PZ Žilina, na preverenie udalosti v mestskej časti Hájik. V jednom z bytov sa mal muž vyhrážať, že sa zabije, a to tak, že sa prepichne nožom cez krk.

Po príchode policajnej hliadky sa muž nachádzal v byte, pričom mal nôž s asi 20 centimetrovou čepeľou namierený na svoj krk, z ktorého mu už tiekla silným prúdom krv.

Hliadka žilinskej polície s týmto mužom nadviazala kontakt a snažila sa ho upokojiť. Zároveň všetky informácie odosielala na operačné stredisko, kde už bol povolaný vyjednávač z policajného pohotovostného útvaru a ďalšie policajné zložky. Veliteľ hliadky sa zachoval maximálne profesionálne a vystihol možno jedinú a najdôležitejšiu sekundu v mužových desiatich minútach vyhrážania sa.

Za pomoci policajných hmatov a chvatov mu strhol nôž pri jeho chvíľkovom nesústredení a následne po jeho spacifikovaní ho hliadka odovzdala záchrannej službe. Tá ho odviezla na psychiatrické oddelenie do žilinskej nemocnice. Druhá členka hliadky zaisťovala počas zásahu bezpečnosť veliteľa pri vstupných dverách a chodbe.

Svojim konaním tak zasahujúci policajti predviedli ukážkovú prácu, zachránili mužovi život a naplnili heslo “Pomáhať a chrániť”. Za túto skvelú prácu žilinských policajtov patrí veľké uznanie a vďaka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu