Včera nadránom zostal trolejbus uprostred kruhového objazdu, vznikla pritom porucha na trolejoch


Foto: Včera nadránom zostal trolejbus uprostred kruhového objazdu, vznikla pritom porucha na trolejoch
Galéria: 2 fotky
Foto: čitateľ

Čitateľ Patrik nás včera ráno upozornil na situáciu na kruhovom objazde pri plavárni na ulici Vysokoškolákov. Ako môžete vidieť na fotografiách vo fotogalérii, vodič s trolejbusom odbočil na kruhovom objazde doľava, pričom neskôr nemohol cúvať. Kvôli nedostatočnej rýchlosti zostal stáť v kruhovom objazde, následne jeho manévrom došlo aj k porušeniu trolejového vedenia.

„Dňa 24.10.2016 v čase 6:53 hod. vodič trolejbusu na kruhovom objazde na ulici Vysokoškolákov v smere do mesta odbočil doľava. Nakoľko nebolo možné z dôvodu hustej premávky cúvať s vozidlom, vodič chcel prejsť cez kruhový objazd a napojiť sa na trať v smere na Vlčince. Keďže vozidlo nemalo dostatočnú rýchlosť, zostal stáť v kruhovom objazde, pričom došlo aj k poruche na trolejovom vedení,“ uviedlo k situácii oddelenie dopravy a prevádzky Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o..

Prejazd bol sprejazdnený do niekoľkých desiatok minút

Krátko po nahlásení udalosti vyslal DPMŽ na miesto odťahové vozidlo, ktoré odtiahlo trolejbus. Potom mechanici opravili trolejové vedenie, kruhový objazd sa im podarilo sprejadzniť do necelej hodiny od uviaznutia. „Po nahlásení udalosti na dispečing bolo na miesto vyslané odťahové vozidlo na odtiahnutie trolejbusu a mechanici na opravu trolejového vedenia. O 7:48 hod. bol kruhový objazd úplne sprejazdnený,“ spresnilo oddelenie dopravy a prevádzky Dopravného podniku mesta Žiliny s.r.o.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu