FOTO: Včelárska nedeľa v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke ponúkne výrobky z medu, ale aj prednášky či súťaž


 FOTO: Včelárska nedeľa v Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke ponúkne výrobky z medu, ale aj prednášky či súťaž Foto: Kysucké múzeum

Včelárska nedeľa v Múzeu Kysuckej dediny vo Vychylovke ponúkne bohatý sprievodný program. Prednášky o malých stvoriteľoch tekutého medu a včelárstve budú viesť poprední predstavitelia včelárskeho sveta na Slovensku Karol Kliment, Ladislav Balvan, Ján Kopernický, Milan Kuljovský.

Zrak návštevníkov upúta netradičný presklený úľ, medná krava, ako aj prezentácie činnosti včelárov. V stánkoch si budete môcť zakúpiť samotný med, ale aj zdobené medovníky či medovinu. Pre záujemcov o včelárstvo budú k dispozícii včelárske pomôcky či pestrý výber včelárskych produktov, akými sú napríklad voňavé sviečky.

Svoju chovateľskú včelársku cestu môžete začať aj kúpou včelých matiek. „Včelie matky si môžete objednať u pána Gabriela Foťka zo Stropkova na t.č.:  +421 904 492 805,” uvádza Kysucké múzeum.



Podujatie myslí aj na návštevníkov, ktorý medu neholdujú. Tradičná kuchyňa ponúkne sladké šišky, makové rezance alebo jedinečnú polievku s názvom slivečník.

Na včelárskej nedeli sa zabavia aj najmenší, ktorí si spolu s rodičmi môžu zasúťažiť vo vedomostnom kvíze. „Každý správne vyplnený kvíz bude zaradený do zlosovania o hodinový pobyt v apidomčeku v Povinnej alebo o nočný pobyt v apidomčeku na Radôstke,” spresňuje výhody súťaže Kysucké múzeum.

Včelárska nedeľa vznikla pod taktovkou Kysuckého múzea, organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a v spolupráci so ZO SZV Stará Bystrica, ZO SZV Kysucké Nové Mesto a RZ SZV Žilina.

Miesto: Múzeum kysuckej dediny vo Vychylovke
Dátum: 14.08.2022 - 10:00    16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu