Na rozsiahlom požiarisku lesného porastu pri obci Liptovské Revúce zasahuje vrtuľník aj dobrovoľní hasiči


Foto: Na rozsiahlom požiarisku lesného porastu pri obci Liptovské Revúce zasahuje vrtuľník aj dobrovoľní hasiči Foto: Hasičský a záchranný zbor

Silná búrka spôsobila v národnom parku Veľká Fatra rozsiahly požiar. K horiacej lesnej ploche o rozmere asi 100 x 80 m v katastri obce Liptovské Revúce boli vyslaní 21. júla v poobedných hodinách hasiči zo stanice v Ružomberku. K akcii sa pridali aj dobrovoľní členovia hasičského zboru z Liptovských Revúc a na miesto sa dostavil aj letecký útvar Ministerstva vnútra SR.

Privolaná prieskumná skupina z Modulu pozemného hasenia z Banskej Bystrice s dronom lokalizovala požiar a upresnila rozlohu požiaru na 8400 m2. Hasiči následne zabraňovali rozšíreniu plameňov odstraňovaním popadaných stromov, uviedol v príspevku na sociálnej sieti Hasičský a záchranný zbor. 


Hasebné práce pokračujú dnes od ranných hodín. Príslušníci z modulu pozemného hasenia - skupina stred, zlanili z vrtuľníka na požiarisko. Vrtuľník momentálne dopravuje vodu pre hasičov k miestu požiaru,” uviedol hasičský zbor. Na mieste zasahuje aj 15 profesionálnych a 5 dobrovoľných hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

Aj napriek spojitosti s búrkou nie je príčina vzniku požiaru zatiaľ známa. O udalosti informoval hasičský zbor majiteľov zasiahnutého lesného porastu, ktorého škody zatiaľ neboli odhadnuté.



 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu