Policajti v Žilinskom kraji odhalili desiatky podnapitých vodičov, počet kontrol na cestách sa preto zvýšil


Foto: Policajti v Žilinskom kraji odhalili desiatky podnapitých vodičov, počet kontrol na cestách sa preto zvýšil Foto: Ilustračné

V uplynulom týždni policajti Žilinského kraja odhalili prostredníctvom dychových skúšok 26 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U deviatich vodičov evidovali výsledok nad jedno promile a u 17 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. V štyroch prípadoch viedlo uvedené nebezpečné správanie k vzniku dopravnej nehody.

Výsledok dychovej skúšky, ktorý by mohol ohroziť bezpečnosť v cestnej premávke zistili aj u 31 nemotorových vozidiel, pre ktorých taktiež platí zákaz požívania alkoholu. Výnimka platí len pre cyklistov jazdiacich po cyklotrase alebo priamo v obci, keď hodnota alkoholu v krvi nesmie prekročiť 0,24 mg/l (0,50 promile). V opačnom prípade mimo uvedených zón hrozí cyklistovi pokuta.

Polícia s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky zvýšila frekvenciu cestných kontrol. Zároveň apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,” uviedol hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ v Žiline