AKTUÁLNE: Igor Choma bude v jesenných spojených voľbách kandidovať na post župana Žilinského kraja


Foto: AKTUÁLNE: Igor Choma bude v jesenných spojených voľbách kandidovať na post župana Žilinského kraja

Bývalý dvojnásobný žilinský primátor Igor Choma dnes 18. júna oznámil svoju kandidatúru na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Urobil tak na tlačovej besede spolu s poslancami Národnej rady Slovenskej republiky Robertom Ficom a Jurajom Blanárom.

„To rozhodnutie ísť kandidovať na predsedu Žilinského samosprávneho kraja samozrejme neprichádza zo dňa na deň, ale ja som si ho vnútorne dlhodobo analyzoval, samozrejme som to musel prediskutovať aj s rodinou. To rozhodnutie prišlo preto, že ja som ako rádový občan vnímal nejakú situáciu. A keď si dáte otázku, čo samosprávny kraj priniesol, alebo prináša do dnešného dňa svojim občanom, tak budete len veľmi ťažko hľadať, kde tie pozitíva, odkiaľ a aké pozitíva prichádzajú,“ povedal na tlačovej besede Igor Choma.

Igor Choma bude vo svojom volebnom programe riešiť oblasti dopravy, zdravotníctva aj školstva. Termín jeho zverejnenia zatiaľ nespresnil. Občanom tohto kraja chce ponúknuť svoje skúsenosti a vedomosti. Zároveň si myslí, že sa množstvo vecí dá urobiť zdravým sedliackym rozumom.


„Trúfam si povedať, že je to najlepšia ponuka pre voličov Žilinského samosprávneho kraja, z toho, čo v súčasnosti sme počuli, ktorí chcú kandidovať,“ dodal k ohláseniu kandidatúry bývalý župan Juraj Blanár. Podľa vyjadrenia Roberta Fica ponúka ich strana vhodného a kvalitného kandidáta.

Termín spojených komunálnych a župných volieb bol určený na sobotu 29. októbra 2022. V jednom dni si tak budeme voliť primátorov, starostov, županov a poslancov mestských, obecných a župných zastupiteľstiev.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu