Na žilinskom sídlisku Vlčince pribudla ďalšia maľba, tentokrát na ulici Nám. Ľudovíta Fullu


Foto: Na žilinskom sídlisku Vlčince pribudla ďalšia maľba, tentokrát na ulici Nám. Ľudovíta Fullu

Obyvatelia bytového domu na Ul. Ľudovíta Fullu na žilinskom sídlisku Vlčince môžu obdivovať umelecké dielo, ktoré vytvoril Denis Valašek z ArtWall. Informoval o tom občiansky aktivista Jan Rzeszoto na sociálnej sieti.

„Za touto výraznou premenou sú obyvatelia bytového domu na spomínanej ulici v zastúpení p. Trnovského, miestni poslanci za Vlčince p.  Iveta Martinková Staníková, p.  Ondrej Šoška. Výraznú pomoc vynaložilo o. z. Žilinský skrášľovací spolok. Ako predseda spolku som aktívne participoval na celej príprave diela a dnes sa veľmi teším z jeho realizácie,“ vyhlásil Rzeszoto s tým, že autorom maľby dlhodobo spolupracujú aj vďaka nemu vznikajú nielen na sídlisku Vlčince krásne diela. 

„Takáto spolupráca vytvára základ pre kvalitný verejný priestor obohatený umením. Výsledok je skutočne nádherný posúďte sami. Naša spolupráca sa vždy osvedčila. Na sídlisku Vlčince takto pribudlo hneď niekoľko malieb. S Denisom aktívne spolupracujeme aj na zveľaďovaní žilinského verejného priestranstva, Parku Frambor,“ dodal Rzeszoto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu