Mesto Žilina pozýva všetkých, ktorí chcú vytvárať inovatívne riešenia pre svoje okolie, na Citython 2022


Foto: Mesto Žilina pozýva všetkých, ktorí chcú vytvárať inovatívne riešenia pre svoje okolie, na Citython 2022 Foto: Facebook/Mesto Žilina

Žilinská univerzita spolu s mestom Žilina pozýva analytikov, urban plánovačov, architektov, manažérov, ľudí z oblasti IT, marketingu a všetkých nadšencov urban mobility, ktorí chcú vytvárať inovatívne riešenia pre svoje mesto, na udalosť RIS Citython Žilina 2022.

Podujatie bude prebiehať od piatku 29. apríla do nedele 1. mája na pôde Žilinskej univerzity v Žiline. Tímy účastníkov budú mať 54 hodín na vytvorenie projektu alebo prototypu, ktorý by pomohol zlepšiť kvalitu života občanov v mestách. Súťažiacim budú robiť spoločnosť skúsení odborníci a mentori, ktorí ich budú sprevádzať celým víkendom.

Výstupom každého tímu by mala byť približne 5-minútová prezentácia, ktorú budú hodnotiť skúsení porotcovia. Zo všetkých odovzdaných projektov by mali byť vybrané tri víťazné tímy, ktoré získajú cenné odmeny vrátane 3000 eur a troch hodiniek GARMIN Venu.


„Okrem možnosti vyhrať finančné aj vecné ceny spoznáte zaujímavých slovenských aj medzinárodných expertov z rôznych oblastí pripravených vám pomôcť a poradiť,“ uvádza mesto Žilina v príspevku na sociálnej sieti.

Na podujatie sa môžete bezplatne zaregistrovať online. Udalosť je otvorená pre jednotlivcov, ale aj pre vopred zostavené tímy z kolegov či priateľov, registrovať sa však musí každá osoba samostatne. Potrebná technika, strava a pitný režim budú zabezpečené. Viac informácií o projekte Citython nájdete na webe.


Miesto: Žilinská univerzita v Žiline
Dátum: 29.04.2022 - 15:30    01.05.2022 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu