V žilinskej pôrodnici rozdávajú matkám v núdzi sociálne balíčky


Foto: V žilinskej pôrodnici rozdávajú matkám v núdzi sociálne balíčky Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V žilinskej pôrodnici sa rozhodli uľahčiť prvé dni materstva a podať pomocnú ruku do nového života rodinám a matkám v núdzi. Preto pre ne vytvorili štartovacie sociálne balíčky, naplnené oblečením i kozmetikou. 

“V našej pôrodnici pomáhame na svet bábätkám, ktoré mnohokrát síce mali šťastie narodiť sa do rodiny plnej lásky, no niekedy rodina pozostáva iba z mamičky, niekedy sa rodina nachádza v ťažkej sociálnej situácii a niekedy, žiaľ, chýba i láska,” uvádza Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina na sociálnej sieti. 

Sociálne balíčky sú pripravené pre všetky rodičky bez ohľadu na národnosť, jazyk, alebo farbu pleti, ktoré kráčajú životom v o niečo menej šťastných topánkach ako ostatní.

Pomoc a lásku si zaslúži každá slušná rodina, ktorá to v danej chvíli najviac potrebuje. 

Prvý balíček už v nedeľu 10. apríla odovzdal riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík, primárka novorodeneckého oddelenia Katarína Jackuliaková a primár oddelenia gynekológie a pôrodníctva Martin Sudek.


Venovali ho čerstvej mamine Diane, ktorá v žilinskej pôrodnici priviedla na svet dcérku Karinu. 35-ročná Diana prišla na Slovensko začiatkom marca v pokročilom štádiu tehotenstva z ukrajinského Kyjeva s jej 13-ročným synom Rastislavom, s kamarátkou a jej dvomi deťmi.

Otcovia oboch rodín ostali na Ukrajine. V Žiline ich vo svojom byte prichýlila slovenská rodina, ktorá im pomáha v časoch, ktoré by si po narodení dieťatka takto nepredstavovala určite žiadna žena.

Sociálne balíčky sú internou iniciatívou zamestnancov, ich obsah plánujú postupne rozširovať a dopĺňať vždy podľa možností pôrodnice.

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina zároveň vyzýva ľudí, ktorí majú záujem tento projekt podporiť, aby venovali čisté, opraté novorodenecké oblečenie, niektoré časti výbavy alebo kozmetiku pre dieťa či maminku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu