Lukáš z Námestova upútal svojou jazdou pozornosť policajtov, v dychu mal takmer 2 promile


Foto: Lukáš z Námestova upútal svojou jazdou pozornosť policajtov, v dychu mal takmer 2 promile

V Námestove chytili policajní príslušníci 31-ročného vodiča Lukáša pod vplyvom alkoholu v noci z pondelka 14. februára na utorok 15. februára, ktorý viedol osobné motorové vozidlo BMW po ceste druhej triedy.

Pozornosť policajtov upútala jeho jazda zo strany na stranu, ktorá ho potom zastavila. „Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,92 mg/l (1,92 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ doplnili policajti.

Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža. 


Lukáš však nebol jediný, ktorého chytili s alkoholom za volantom. V uplynulom týždni (6. týždeň) policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 22 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol  alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U ôsmich vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 14 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Jeden vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u troch vodičov nemotorových vozidiel.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu