Obľúbený žilinský Vianočný beh prebieha do 13. decembra, bežci si môžu vybrať zo štyroch trás


Foto: Obľúbený žilinský Vianočný beh prebieha do 13. decembra, bežci si môžu vybrať zo štyroch trás Foto: Mesto Žilina

Mesto Žilina pripravilo aj tento rok tradičný Vianočný beh, ktorý patrí medzi obľúbené a vyhľadávané športové podujatia. V dôsledku pandémie koronavírusu sa už druhýkrát uskutoční s menšími zmenami. Ukončenie súťaže je naplánované na pondelok 13. decembra.

Účastníci si môžu zabehnúť v termíne od 6. do 13.decembra, pričom trať si zvolí každý bežec sám. Pre tých, ktorí zabehnú tradičnú trať Vianočného behu v okolí Vodného diela Žilina a výsledok svojho behu nahrajú na platformu podujatia, bude pripravená pamätná medaila.

Po úspešnom absolvovaní behu je možné jej vyzdvihnutie Mestskom úrade v Žiline od 20. decembra 2021 v každý pracovný deň v čase od 08.00 do 14.00 hod. 


Podmienky účasti a registrácia

Registrácia je spustená prostredníctvom voľne prístupnej registračnej platformy www.pretekaj.sk. Registrácia aj štartovné sú bezplatné, účasť v súťaži je platná, len ak účastník nahrá iba jeden záznam z behu na ktorejkoľvek z trás - krátka trať, stredná trať, polmaratón, maratón. Záznam musí pokrývať kompletné absolvovanie trasy.

Podmienkou je vyhotovenie záznamu formou GPX súboru zo športových hodiniek, mobilu, alebo iného zariadenia umožňujúceho takýto spôsob. Záznam musí byť vyhotovený a nahratý na platformu podujatia od 6. do 13. 12. 2021. Využiť sa dajú všetky tradičné aplikácie ako Strava, Garmin, MapMyRun, TomTom a pod.

Bežci si môžu vybrať z nasledujúcich bežeckých trás:

  • Maratón – 42 195 m,
  • Polmaratón – 21 098 m,
  • Stredná trať – 8 200 m,
  • Krátka trať – 1 000 m (pre deti do 15 rokov).

Zapojiť sa môžu muži i ženy, súťažiaci pretekajú na vlastnú zodpovednosť. Samospráva odporúča lekársku prehliadku zdravotnej spôsobilosti pred účasťou na podujatí. Konečné výsledky a všetky informácie zverejní organizátor na sport.zilina.sk alebo www.pretekaj.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina