AKTUÁLNE: Diaľnica od Považskej Bystrice je smerom na Žilinu uzavretá pre poľadovicu a viaceré nehody


Foto: AKTUÁLNE: Diaľnica od Považskej Bystrice je smerom na Žilinu uzavretá pre poľadovicu a viaceré nehody Foto: Facebook / Patrik Palkovič

Diaľnica D1 v smere od Považskej Bystrice do Žiliny bola dnes 1. decembra v ranných hodinách uzavretá. Dôvodom sú nevhodné poveternostné podmienky, ktoré sa podpísali pod tvorbu poľadovice. Následkom šmykľavých ciest došlo k viacerým nehodám či škodovým udalostiam.

Motoristi aktuálne čakajú na odstránenie následkov a vykonanie zimnej údržby. O situácii informovala trenčianska polícia na sociálnej sieti. Premávku museli presmerovať na cestu prvej triedy.

„Upozorňujeme vodičov jazdiacich po diaľnici D1 smerom od Považskej Bystrice na Žilinu, že diaľnica je uzavretá z dôvodu poľadovice a dokumentovania viacerých dopravných nehôd a škodových udalostí. Odklon dopravy je riadený hliadkami polície cez cestu 1/61,“ uvádza KR PZ Trenčín.

Nebezpečne šmykľavé cesty hlásia niektorí motoristi aj priamo v meste Žilina a blízkom okolí. Niekoľko vozidiel dostalo šmyk a skončilo mimo vozovky, prípadne skrížených cez jazdný pruh.

Aktuálnu situáciu môžete sledovať na stránke facebook.com/groups/dopravny.servis.zilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu