Žilinčan Tomáš, ktorého policajti odhalili pri jazde bez vodičského preukazu, bol už 14-krát súdne trestaný


Foto: Žilinčan Tomáš, ktorého policajti odhalili pri jazde bez vodičského preukazu, bol už 14-krát súdne trestaný

Žilinskí policajti natrafili v pondelok 22. novembra na vodiča, ktorý nerešpektuje rozhodnutia súdu. 34-ročného Tomáša zo Žiliny zastavili v obci Bitarová krátko po piatej hodine ráno. Pri kontrole síce nenafúkal, no previnil sa iným závažným spôsobom.

Počas preverovania sa zistilo, že muž mal opakovane súdom zakázané šoférovať. Príslušníci Policajného zboru preto ukončili jeho jazdu, obmedzili mu osobnú slobodu a umiestnili ho do cely policajného zaistenia.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.


Nezodpovedný vodič pôjde opäť do väzenia

Okresný súd Žilina uznal trestným rozkazom obvineného za vinného z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere 1 rok a tiež zákaz činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá po dobu dvoch rokov.

„Odsúdený bol doposiaľ štrnásťkrát súdne trestaný, z toho päťkrát pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu súd uložil podmienečné a aj nepodmienečné tresty a jedenkrát súd upustil od uloženia trestu, keďže predchádzajúci trest uložený v inom konaní považoval za dostatočný,“ spresnila Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

Tomáš má aktuálne na konte šieste odsúdenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Od opakovaných porušovaní ho neodradila v minulosti podmienka a ani pobyt vo väzení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu