AKTUÁLNE: V centre Žiliny došlo k tragickej nehode, autobus zrazil chodca na priechode


Foto: AKTUÁLNE: V centre Žiliny došlo k tragickej nehode, autobus zrazil chodca na priechode Foto: KR PZ Žilina

Dnes 29. júla krátko pred 07:30 hod. došlo v centre Žiliny k vážnej dopravnej nehode. Na priechode pre chodcov na ulici 1. mája narazil autobus verejnej dopravy do prechádzajúceho chodca.

Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky a štátna aj mestská polícia. Cestu museli úplne uzavrieť, zraneného chodca sa záchranári pokúšali oživiť. Následky zrážky však boli natoľko vážne, že chodec zraneniam podľahol. 

„V súčasnej dobe na mieste vykonávame prvotné procesné úkony za účelom zdokumentovania dopravnej nehody. Z uvedeného dôvodu nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť bližšie informácie,“ spresňuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti.

Aktuálne dopravné informácie môžete sledovať v skupine facebook.com/groups/dopravny.servis.zilina


Aktualizácia 15:00 hod.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 42-ročný vodič (z okresu Prievidza) viedol autobus Iveco po ulici Jána Milca. Následne pri odbočení vľavo na ulicu 1. mája došlo z doposiaľ presne nezistených príčin na priechode pre chodcov k stretu vozidla s chodkyňou,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Pri dopravnej nehode utrpela 77-ročná chodkyňa zranenia, ktorým na mieste podľahla. U vodiča autobusu vykonali policajti dychovú skúšku na alkohol s negatívnym výsledkom. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina