Na svetelnej križovatke pri Metre došlo k zmene jazdných pruhov, vzniklo plynulé odbočenie na Solinky


Foto: Na svetelnej križovatke pri Metre došlo k zmene jazdných pruhov, vzniklo plynulé odbočenie na Solinky
Galéria: 6 fotiek

Práce na rozšírení okružnej križovatky pri predajni Metro na sídlisku Solinky sú dokončené, v oblasti prebiehajú už len finálne terénne úpravy. Po sprejazdnení celého úseku sa motoristom idúcim z Bytčice uľahčí napojenie do Žiliny cez tzv. bypass. Súčasťou rozšírenia a úpravy ciest v tejto lokalite je aj zmena organizácie dopravy v mieste svetelnej križovatky. 

Po novom sú na svetelnej križovatke smerom od sídliska Solinky štyri jazdné pruhy, z ktorých už iba dva slúžia na jazdu do Bytčice a na diaľnicu. Dva zvyšné pruhy sú určené na pripájanie vozidiel od Bytčice a Rajeckej cesty smerom ku kruhovému objazdu. Pred križovatkou tak došlo k redukcii z pôvodných troch na dva pruhy.

Vozidlá prichádzajúce od centra mesta už nebudú musieť dávať prednosť autám idúcim od Rajca, ale zaradia sa priamo do vlastného pruhu. Premávka smerujúca z Rajca môže plynule pokračovať vo svojom pruhu cez bypass na privádzač, alebo sa preradiť k okružnej križovatke.

Napojenie bypassu na diaľničný privádzač je realizované novým pripájacím pruhom. Zmena dopravného značenia v okolí svetelnej križovatky spolu s doplnením nového jazdného pruhu by mala prispieť k zmierneniu kolón v tejto oblasti.


Realizácia nového dopravného značenia ešte nie je kompletná, na vozovke však už pribudli niektoré čiary a šípky. Jazdné smery zatiaľ oddeľujú prenosné výstražné dopravné značky. Motoristi si opäť budú musieť zvyknúť na zmenu v organizácii dopravy, aby nejazdili v protismere.

„Upozorňujeme vodičov na zrealizovanú zmenu organizácie dopravy v križovatke Solinky pri Metre v Žiline, ktorá potrvá až do kolaudácie stavby „Diaľnica D1 Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka“.  Predpokladaný termín kolaudácie uvedenej stavby je naplánovaný približne na deň 17. júna 2021. Plánovaný termín kolaudácie sa môže v prípade potreby stavby aj zmeniť,“ uvádza žilinská polícia na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu