Veľkoplošnú obrazovku z Hlinkovho námestia konečne demontovali, nájomca nedodržal dohodu


Foto: Veľkoplošnú obrazovku z Hlinkovho námestia konečne demontovali, nájomca nedodržal dohodu Foto: Facebook Vladimír Randa

Dnes začali pracovníci na pokyn mesta Žilina vypratávať veľkoplošnú obrazovku o rozmeroch 5,76 x 3,2 metra, nadchádzajúcu sa na Námestí Andreja Hlinku. Konštrukcia aj s elektronikou stála roky na mestskom pozemku ako projekt Telka v meste.

Napriek tomu, že nájomcovi mestskí poslanci takmer presne pred rokom predĺžili výpovednú lehotu na dvojnásobok pôvodne navrhovaných troch mesiacov, musela sa radnica odstránenia domáhať žalobou.

Veľkoplošná obrazovka začala fungovať na stĺporadí na hranici Sadu SNP a námestia pred viac než deviatimi rokmi, mesto roky poskytovalo pozemok pod ňou za symbolický nájom vo výške jedno euro na rok. Ukončenie prenájmu dohodou po šiestich mesiacoch schválili poslanci 27. septembra 2019.  

Dostať rušivý element z námestia sa však podarilo až takmer presne o rok - ústretovosť zastupiteľstva sa nestretla s rovnakou odozvou, práve naopak. O odstránení informoval prvý zástupca primátora Žiliny Vladimír Randa: 


„Keď som zistil, aké má mesto obmedzené možnosti, ako takýchto špekulantov jednoducho poslať zo svojich pozemkov preč, tak som tomu nemohol uveriť. Niekedy akoby zákony viac chránili vinníkov ako vlastníka. Dnešným dňom je verím táto obrazovka minulosťou. Naozaj si všetci zaslúžime krajšie a dôstojnejšie Námestie Andreja Hlinku.“ 

Obrazovkou vizuálna očista miesta v centre Žiliny nekončí: „Budeme ďalej pokračovať aj v tlaku na odpratanie nelegálnych stánkov, ktorých majitelia už skoro rok načierno podnikajú na námestí, mestskom pozemku, bez nájomnej zmluvy. Neuveriteľným príbehom je tiež bývalá terasa hotela Astória, skládka odpadu, ktorú má na mestskom pozemku, priamo v centre mesta pán veľkopodnikateľ,“ dodal Randa. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu