Úspechy tento rok zbieral aj krasokorčuliarsky klub Skate Žilina


Foto: Úspechy tento rok zbieral aj krasokorčuliarsky klub Skate Žilina
Galéria: 2 fotky

Pod vedením manželov Vrlákovcov sa v uplynulých dňoch zúčastnili mladí krasokorčuliari Majstrovstiev SR v krasokorčuľovaní. Tie sa konali v Púchove a nomináciu mohli získať pretekári len na základe umiestnenia v redukovanom rebríčku Slovenského pohára. Zároveň museli mať splnený príslušný výkonnostný test. Krasokorčuliarom zo Skate Žilina sa darilo nielen na tomto podujatí a za posledný mesiac priniesli domov cenné kovy a umiestnenia.

Štvronásobný majster SR a výhra v kategórii so staršími

Už po štvrtýkrát sa stal majstrom Slovenskej Republiky Oliver Kubačák a v tejto sezóne vedie aj rebríček Slovenského pohára. Ema Doboszová obhájila svoj minuloročný titul majsterky SR a dokázala si vybojovať zlatú medailu aj v kategórii s o rok staršími pretekárkami. Sestrám Muškovým sa obhajoba minuloročných titulov nepodarila, no napriek tomu obsadili výborné 2. (Magdaléna) resp 3. (Margaréta) miesto vo svojich kategóriách a odniesli si tak veľmi cenné kovy. Na MSR sa prvýkrát vo svojej kariére nominovali aj sestry Pekarové - Simona a Svetlana a vo svojej premiére obsadili pekné 8. resp. 11. miesto.

Úspechy aj v Prahe a Viedni
Pred MSR sa pretekári Skate Žilina ešte zúčastnili dvoch medzinárodných pretekov v Prahe a vo Viedni, odkiaľ si priviezli až 5 medailí. V Prahe sa 17. - 20. 02. 2015 konal 2. ročník Ringhoffer Cup-u, ktorý patrí do série Európskeho kritéria a tento rok sa ho zúčastnilo vyše 120 pretekárov z 15 krajín sveta. Oliver Kubačák vyhral svoju kategóriu Cubs Boys a podarilo sa mu tak zopakovať triumf z minulého ročníka. Magdaléna Mušková dominovala v kategórii Cubs Girls a zaslúžene si tak aj ona priviezla zlatú medailu. Jej mladšia sestra Margaréta si po bojovnom výkone odniesla cennú bronzovú medailu v najmladšej kategórii Chicks Girls. Ema Doboszová súťažila v kategórii Basic Novice a obsadila takisto výborné 4. miesto.

Ďalším medzinárodným meradlom pre žilinských krasokorčuliarov bol Hellmut Seibt Memorial vo Viedni, ktorý sa konal 25. - 28. 02. 2015. Tento pretek patrí  k jedným z najväčších európskych súťaží, kde si zmeralo sily viac ako 350 krasokorčuliarov z 35 krajín. Ani tu sa pretekári Skate Žilina nestratili a vybojovali cenné kovy. Oliver Kubačák v náročnej medzinárodnej konkurencii podal výborný výkon a zvíťazil aj na rakúskom ľade. Magdaléna Mušková predviedla takisto výbornú jazdu a aj napriek pádu obsadila krásne 3. miesto. Margaréta Mušková si v konkurencii 35tich pretekárok vybojovala pekné 7. miesto. Ema Doboszová si zmerala sily v Basic Novices so 40 pretekárkami a obsadila takisto pekné 8. miesto.


Po MSR sa na záver sezóny krasokorčuliari ešte zúčastnia finále Európskeho kritéria v talianskom Canazei a Ema Doboszová sa so svojim trénerom zúčastní 4-ročného medzinárodného projektu pod názvom ISU Development Project, kde boli navrhnutí trénersko-metodickou komisiou (TMK) SKrZ. Tento projekt je zameraný na rozvoj mladých trénerov, aby dokázali vychovávať pretekárov, ktorí by boli úspešní na medzinárodných a ISU pretekoch. TMK navrhla mladých trénerov, ktorí dlhodobo pracujú v krasokorčuľovaní s pretekármi rôznych vekových kategórií a ktorých pretekári dosahujú požadovanú výkonnosť v rámci Slovenského pohára, M-SR a plnia kritéria na zaradenie do výberu.

Výsledky z domácich i medzinárodných súťaží, 8 titulov majstra SR za posledné 4 sezóny a účasť na uvedenom 4-ročnom medzinárodnom projekte sú vizitkou práce mladého manželského páru trénerov Vrlákovcov, ktorí zároveň spolupracujú na niekoľkých trénerských projektoch aj s klubmi a trénermi na Slovensku, ale i v zahraničí.
Výsledky MSR:
Staršie nádeje chlapci: 1. Oliver Kubačák
Mladšie žiačky: 1. Ema Doboszová
Nádeje 10: 2. Magdaléna Mušková, 8. Simona Pekarová
Nádeje 8: 3. Margaréta Mušková, 11. Svetlana Pekarová
Výsledky EC Praha:
Cubs Boys: 1. Kubačák Oliver
Cubs I. Girls: 1. Mušková Magdaléna
Chicks I. Girls: 3. Mušková Margaréta
Basic Novice A III. Girls: 4. Doboszová Ema
Výsledky HSM Viedeň:
Cubs Boys: 1. Kubačák Oliver
Cubs II. Girls: 3. Mušková Magdaléna
Chicks I. Girls: 7. Mušková Margaréta
Basic Novice A II. Girls: 8. Doboszová Ema

zdroj: skatezilina.com




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu