Hasiči dnes zasahovali pri požiari návesu aj pri úniku veľkého množstva paliva z ťahača


Foto: Hasiči dnes zasahovali pri požiari návesu aj pri úniku veľkého množstva paliva z ťahača Foto: HaZZ Žilina

Hasiči v Žilinskom kraji dnes zasahovali pri dvoch prípadoch, kedy došlo k poškodeniu nákladných motorových vozidiel. Prvý prípad bol ohlásený v skorých ranných hodinách v okrese Dolný Kubín. K druhému prípadu boli privolaní krátko popoludní na hranicu okresov Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

V čase okolo tretej hodiny nadránom došlo k dopravnej nehode nákladného vozidla v katastri obce Kraľovany (okres Dolný Kubín). Na štátnej ceste I/70 narazil ťahač s návesom do skaly, pričom po náraze došlo k odtrhnutiu palivovej nádrže a úniku paliva.

„Z nádrže bolo vytečených cca 200 l nafty na vozovke v dĺžke cca 70 m. Pri dopravnej nehode nedošlo k zraneniu osôb. Hasiči zabezpečili vozidlo proti vzniku požiaru a odstránili časť uniknutých pohonných hmôt pomocou sorbentu tak, aby bola sprejazdnená premávka v jednom jazdnom pruhu,“ spresnil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.


Na miesto boli privolaní pracovníci Slovenskej správy ciest (SSC) a bola informovaná aj Slovenská inšpekcia životného prostredia. Havarovaný ťahač a následne aj náves boli odtiahnuté odťahovou službou. Uniknuté pohonné hmoty ďalej odstraňovali pracovníci SSC.

Krátko po trinástej hodine prijalo Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline oznam ohľadom požiaru pneumatiky nákladného vozidla na diaľnici D1. V kilometri 270 medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom sa následne vznietil aj náves. Pri likvidácii požiaru zasahovali hasiči z Liptovského Mikuláša aj z Ružomberka.

„Išlo o požiar návesu od kolesa, ktorý bol odstavený na odpočívadle v smere na Liptovský Mikuláš, v čase príjazdu už odpojený od ťahača. Požiar bol do hodiny uhasený. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali za pomoci autonómnych dýchacích prístrojov. Na miesto bol prizvaný zisťovateľ príčin požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania,“ dodal Kypus.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: HaZZ Žilina