Mesto Martin zatvára základné a materské školy, neodporúča využívať verejnú dopravu


Foto: Mesto Martin zatvára základné a materské školy, neodporúča využívať verejnú dopravu Foto: ilustračné / Mesto Martin

Na základe informácií Ústredného krízového štábu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Krízový štáb mesta Martin na svojom mimoriadnom zasadnutí prijal viaceré opatrenia. Cieľom týchto opatrení je zamedziť možným rizikám v súvislosti s hroziacou nákazou koronavírusom.

Počet infikovaných pacientov na Slovensku je aktuálne na čísle 7. Prvý prípad na území Žilinského kraja je evidovaný v Univerzitnej nemocnici v Martine, kde leží pacientka s potvrdeným infikovaním ochorením COVID-19.

Vedenie mesta Martin nariaďuje dočasne prerušiť vyučovanie v materských a základných školách, vrátane voľnočasových krúžkov pre školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta,  a zároveň odporúča rovnako postupovať aj v prípade súkromných a cirkevných zriaďovateľov.

Zakazuje sa uskutočňovanie akýchkoľvek zhromaždení s počtom účastníkov väčším ako 10, ako aj konanie športových, kultúrnych a spoločenských podujatí. Zakazujú sa aj návštevy v zariadeniach pre seniorov, denných centrách a denných stacionároch.

Neodporúča sa používanie verejných a hromadných dopravných prostriedkov. Mesto Martin ďalej nariaďuje dočasne uzatvoriť mestskú plaváreň a odporúča rovnako postupovať aj u ostatných plavární na území mesta.


Obyvateľom mesta sa neodporúča navštevovať úrady a miesta s potenciálne vysokou koncentráciou návštevníkov. Na komunikáciu s úradmi je vhodné využívať telefonický, elektronický alebo písomný spôsob.

Od zajtrajšieho dňa sa nebudú na Slovensku konať plesy, oslavy, divadelné hry či iné podujatia verejného charakteru. Zákaz sa týka aj športových udalostí. Nové opatrenia uviedol po dnešnom zasadnutí krízového štábu premiér Peter Pellegrini.

Opatrenia prijal aj Krízový štáb mesta Žilina, ktorý v súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID na území Slovenskej republiky zrušil všetky podujatia a zatvoril plavárne v meste.

Nariadenia začnú platiť od utorka 10. marca do a potrvajú do 15. apríla 2020. Podľa aktuálneho vývoja situácie a šírenia ochorenia sa budú priebežne upravovať. Medzi opatrenia patrí aj zrušenie všetkých podujatí, ktoré plánovalo mesto zorganizovať alebo pre ktoré malo poskytnúť priestory.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Martin