Neďaleko ulice Kysucká plánujú postaviť polyfunkčnú budovu, projekt počíta aj so zelenou strechou


Foto: Neďaleko ulice Kysucká plánujú postaviť polyfunkčnú budovu, projekt počíta aj so zelenou strechou

V meste Žilina prevláda už niekoľko mesiacov čulý stavebný ruch, pribúdajú nielen nové byty ale aj administratívne priestory a parkovacie plochy. Aktuálne sa stavia v mestských častiach, na sídliskách, aj v samotnom centre mesta. Ďalšie plánované projekty čakajú na potrebné povolenia, aby mohli začať s prvými prácami.

Jedným z nových plánovaných projektov je aj výstavba polyfunkčnej budovy na ulici Na Sihoti. Prostredníctvom úradnej tabule o tom informovalo mesto Žilina, ktoré začalo vo veci územné konanie. V oblasti medzi bytovými domami plánuje investor postaviť trojpodlažný objekt s ďalším uskočeným podlažím zakončený plochou strechou. Budova má byť obdĺžnikového tvaru s rozmermi 17,2 x 15,0 metra. 

„Dispozícia obsahuje 4 samostatné bytové jednotky, administratívne priestory a dva priestory na najnižšom podlaží, ktoré budú slúžiť obchodným a skladovacím priestorom. 1.NP tvoria dva priestory obchodnej plochy a dva priestory na sklad. Na 2.NP sa nachádzajú administratívne priestory. Na ďalších podlažiach sa nachádzajú už len bytové jednotky (na 3.NP sú 2 bytové jednotky, na 4.NP bude jedna bytová jednotka),“ uvádza sa vo zverejnenom oznámení.

Okolie polyfunkčného objektu by malo byť zaplnené sadovými úpravami a parkoviskom pre celkovo desať vozidiel návštevníkov. Ako mnohé iné projekty v Žiline, aj tento počíta so zelenou strechou.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu