Cez víkend chytili policajti osem opitých vodičov, v dvoch prípadoch bolo zaistené ich vozidlo


Foto: Cez víkend chytili policajti osem opitých vodičov, v dvoch prípadoch bolo zaistené ich vozidlo Foto: KR PZ Žilina

Polícia v Žilinskom kraji vykonáva neustále kontroly zamerané na požívanie alkoholu u vodičov motorových vozidiel. Jedna takáto kontrola prebieha aj práve počas tohto víkendu, kedy príslušníci zastavujú autá v rôznych častiach kraja. Výsledky aktuálne prebiehajúcej policajnej akcie sú alarmujúce, odhalených bolo viacero nezodpovedných šoférov.

Niektorých vodičov policajti obmedzili na osobnej slobode a dokonca v dvoch prípadoch zaisťovali aj ich motorové vozidlo. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline dnes zverejnilo bližšie informácie. Muži zákona narazili aj na vodičov, ktorí sa po výzve odmietli podrobiť dychovej skúške.

Prvý prípad pochádza z Dolného Kubína, kde hliadka zastavila 39-ročného vodiča, v druhom prípade ide o vodičku z Martina. „Odmietnutie absolvovania dychovej skúšky má rovnaký účinok ako keby vodič nafúkal nad 1 promile alkoholu,“ upozorňuje žilinská polícia.

Policajti v Tvrdošíne zastavili počas prebiehajúcej akcie 30-ročného vodiča, ktorý pri dychovej skúške nafúkal 1,46 promile alkoholu. S podobným výsledkom skončil aj vodič jazdiaci v obci Lodno (okres Kysucké Nové Mesto), ktorého kontrola na alkohol skončila s výsledkom 1,38 promile.

V Námestove riešila hliadka muža, ktorý viedol motorové vozidlo aj napriek tomu, že mal súdom uložený zákaz. Policajti dali 41-ročnému vodičovi aj fúkať, jeho dychová skúška na alkohol bola taktiež pozitívna. „Dychovou skúškou mu bolo namerané 1,54 promile. Okrem obmedzenia osobnej slobody mu bolo aj zaistené vozidlo,“ spresňuje KR PZ v Žiline vo svojej správe na sociálnej sieti.


Osobné auto zaistili aj vodičovi v Žiline

Hliadka polície zastavila v Žiline vodiča osobného vozidla, ktorý sa podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu s pozitívnym výsledkom a to 1,42 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Muži zákona vodiča obmedzili na osobnej slobode a aj v tomto prípade zaistili jeho vozidlo.

Kontroly zamerané na alkohol vykonané na Kysuciach a Liptove dopadli podobne, ako v ostatných častiach kraja. Polícia v Čadci natrafila na vodiča, ktorý viedol vozidlo v smere Turzovka - Semeteš a o deviatej hodine ráno nafúkal 1,29 promile. Hliadka v Liptovskom Mikuláši zastavila vodiča s horším výsledkom dychovej skúšky. Muž jazdil s 2,56 promile, na mieste bol obmedzený na osobnej slobode.

Polícia neustále apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina