Obyvatelia Žiliny môžu sledovať harmonogram aj priebeh prác zimnej údržby online


Foto: Obyvatelia Žiliny môžu sledovať harmonogram aj priebeh prác zimnej údržby online Foto: ilustračné / Mesto Žilina

Obyvatelia Žiliny budú môcť, podobne ako v minulom roku, sledovať harmonogram a priebeh prác zimnej údržby online. Samospráva zverejnila na internetovej stránke mesta operačný program zimnej údržby a zoznam zodpovedných pracovníkov spolu s kontaktmi zodpovednými za dispečersko-spravodajskú službu. Keď napadne prvý sneh, na stránke http://www.zilina.sk/?page=ukazoznam&id=2918 pribudne aj denne aktualizovaný priebeh prác.

Zimnú údržbu pre samosprávu uskutočňuje zmluvný partner Žilinské komunikácie, a.s., no pri zabezpečení zjazdnosti komunikácií a chodníkov budú tento rok k dispozícii aj ďalší externí dodávatelia či aktivační pracovníci mesta. Okrem miestnych komunikácií v dĺžke celkovo 255 km, má mesto od roku 2018 povinnosť zaistiť údržbu chodníkov v dĺžke 220 km.

Predpokladaná suma vyčlenená na tohoročnú zimnú údržbu je približne 720 000 eur. V prípade nepredvídateľných okolností, ktoré môžu súvisieť najmä s poveternostnými podmienkami a z toho súvisiacou dĺžkou zimnej údržby, sa môžu náklady navyšovať.

V týchto dňoch ešte na území mesta Žilina dokončuje zmluvný partner, spoločnosť T+T, a.s., čistenie ciest a verejných priestranstiev od popadaného lístia. Práce sa uskutočňujú podľa verejne dostupného plánu prác jesennej údržby. Presný harmonogram komunálnych služieb spolu s popisom aktivít, ktoré sa v jednotlivých týždňoch uskutočňujú, je občanom Žiliny k dispozícii na internetovej stránke: http://www.zilina.sk/mesto-zilina-uradna-tabula-mesta-prehlad-sluzieb-pre-mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina