Záujemca o MsHK Žilina nezložil zábezpeku, klub začne novú sezónu v rukách mesta


Foto: Záujemca o MsHK Žilina nezložil zábezpeku, klub začne novú sezónu v rukách mesta Foto: ilustračné

Mestské zastupiteľstvo v Žiline dlhodobo deklaruje snahu odpredať hokejový klub MsHK Žilina, ktorý je v súčasnosti stopercentnou dcérskou spoločnosťou mesta. Odpredaj akcií v nominálnej hodnote 25-tisíc eur schválili tento rok poslanci, potenciálny záujemca však nakoniec ponuku nepredložil.

Mal ním byť otec slovenského reprezentanta Erika Černáka, ktorý prezentoval plány s hokejovým klubom aj zástupcom a rodičom z MsHKM Žilina, teda mládežníckej odnože klubu. Po neúspešnom odpredaji hľadalo vedenie mesta ďalšie možnosti, ako odľahčiť mestský rozpočet od výdajov spojených s financovaním chodu klubu.

Ten sa po minulej sezóne prepadol do prvej ligy, v ktorej sú náklady na chod približne polovičné. Mesto rokovalo s Erikom Černákom starším tri mesiace, ani druhý pokus sa však nepodarilo dotiahnuť do úspešného konca.

Druhou alternatívou bol zverejnený zámer prenajať všetky reklamné plochy, zariadenia a priestory umiestnené na a v nehnuteľnostiach, ktoré spolu tvoria ucelený komplex Zimného štadióna v Žiline. Podobne ako v prvom prípade, ani tu nedošlo zo strany záujemcu k naplneniu podmienok.



Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil primátor Žiliny Peter Fiabáne. Mesto bude musieť hokej po neúspešnom pokuse o odpredaj aj prenájom dotovať naďalej, aj keď v skromenjšom režime ako v minulosti. Rozpočet by mal predstavovať približne 370-tisíc eur. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu