Rozpadnutú vozovku na Rosinskej ceste by mali v najbližších týždňoch zrekonštruovať, informoval ŽSK


Foto: Rozpadnutú vozovku na Rosinskej ceste by mali v najbližších týždňoch zrekonštruovať, informoval ŽSK

Vodiči jazdiaci po Rosinskej ceste upozorňujú už takmer tri mesiace na úsek, kde sa každoročne rozpadáva asfaltový kryt vozovky. Na ceste po novom pribudla nová zvislá dopravná značka A5 Nerovnosť vozovky. Mnohí si po osadení značky v oboch smeroch začali myslieť, že takto sa problém vyriešil a opravy sa nedočkajú. Ako však informoval úrad Žilinského samosprávneho kraja, cesta sa bude v najbližších týždňoch rekonštruovať.

Problematická časť ulice medzi predajňami Galimex a Motor-Car spôsobuje vrásky na čele nejednému vodičovi. Vždy po zimnej údržbe sa asfalt začne rozpadávať a na vozovke vzniknú plytké diery. Mnohí si za posledné roky zvykli jazdiť stredom cesty prípadne cez protismerný pruh. Po poslednej zime je však cesta rozpadnutá v oboch smeroch a pomaly sa už niet kam vyhýbať.

Informácia, ktorá sa prednedávnom objavila na internete však mnohých poteší. Rekonštrukcia rozpadnutého úseku sa pripravuje a realizácia by sa mohla uskutočniť už čoskoro.

„Správa ciest ŽSK eviduje poškodenie predmetného úseku cesty III. triedy č. 2084, kde úprava povrchu vozovky bola v minulosti realizovaná mikrokobercom. Správa ciest ŽSK v súčasnosti pripravuje podklady pre verejnú súťaž na výber zhotoviteľa pokládky nového emulzného mikrokoberca. Predpoklad realizácie opravy uvedeného úseku je v mesiacoch máj - jún 2019,“ uviedol ŽSK na portáli Odkazprestarostu.sk.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu