Mestská polícia upozorňuje vodičov na spustenie stĺpikov pri vjazdoch do pešej zóny v Žiline


Foto: Mestská polícia upozorňuje vodičov na spustenie stĺpikov pri vjazdoch do pešej zóny v Žiline Foto: Mestská polícia Žilina

Mestská polícia Žilina postupne upozorňuje vodičov, že od dnes 1. mája 2019 nadobúda platnosť Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) č. 6/2019 o dani za vjazd a zotrvanie motorového vozidla v historickej časti mesta.

V tejto súvislosti bude uvedené do prevádzky zabezpečovacie zariadenie formou stĺpikového systému, ktorý je inštalovaný na dvoch vjazdoch - ulica Sládkovičova (pri Pošte) a ulica Čepiel (pri hoteli Boss). Od štvrtku 2. mája budú hliadky mestskej polície nápomocné vodičom pri vstupoch do pešej zóny.

„Žiadame vodičov o trpezlivosť, rešpektovanie dopravného značenia v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a pokynov príslušníkov mestskej polície. V prípade nerešpektovania dopravného značenia bude MP dopravné priestupky prejednávať v zmysle zákona o priestupkoch,“ uvádza Mestská polícia Žilina na sociálnej sieti.

Príslušníci už rozdávali vodičom parkujúcim v pešej zóne upozornenia, v ktorých sa uvádza, že vstup bude umožnený len vozidlám ktoré:

  • budú mať vydané potvrdenie o zaplatení dane z MsÚ a UHF tag (na rozpoznanie EČ vozidla systémom)
  • budú zaregistrované prostredníctvom webového rozhrania (daňovník, ktorý má udelený prístup a zadá EČ vozidla - namiesto UHF tagu)
  • budú viditeľné označené parkovacím preukazom osoby ŤZP a vo vozidle bude prítomná osoba s preukazom ŤZP osoby (pri vstupe / výstupe volať MP)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina