NAKA zasahovala v Žiline, pracovník spoločnosti SPP mal žiadať úplatok vo výške 5 000 EUR


Foto: NAKA zasahovala v Žiline, pracovník spoločnosti SPP mal žiadať úplatok vo výške 5 000 EUR

Vyšetrovateľ národnej protikorupčnej jednotky obvinil zamestnanca spoločnosti SPP Distribúcia a ďalšiu osobu z korupcie. Obom stíhaným mužom hrozí pobyt za mrežami na 3 až 8 rokov.

Ku skutku došlo tak, že istá obchodná spoločnosť žiadala SPP distribúciu o vydanie súhlasného stanoviska k projektovej dokumentácii. Tú potrebovala na územné rozhodnutie k umiestneniu stavby. V tejto súvislosti mal zástupcu žiadajúcej spoločnosti navštíviť obvinený 43-ročný Vladimír Š. a na stretnutí žiadať úplatok.

„Obvinený si mal vypýtať sumu 5000 € pre obvineného 60-ročného Mariána K., ktorý mal, ako zamestnanec spoločnosti SPP DISTRIBÚCIA súhlas zariadiť,“ uvádza polícia na sociálnej sieti.

O pár dní sa zástupca žiadajúcej spoločnosti a Vladimír Š. stretli opäť. V reštaurácii v obchodnom dome v Žiline mal obvinený prevziať polovicu úplatku. Z reštaurácie mal následne ísť za Mariánom K. a časť peňazí mu v jeho kancelárii v budove SPP Distribúcia odovzdať.

„Malo to byť len 1 500 € s tým, že zvyšok dostane po vydaní súhlasu. No a druhú polovicu úplatku mal Vladimír Š. o niekoľko dní prevziať od zástupcu firmy v reštaurácii, kde sa už kvôli úplatku stretli. Mal odovzdať sľúbené súhlasné stanovisko a prebrať zvyšnú sumu,“ spresňuje polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu