Žilinskí ultras prišli definitívne o domov, severná tribúna zostane v budúcej sezóne zatvorená


Foto: Žilinskí ultras prišli definitívne o domov, severná tribúna zostane v budúcej sezóne zatvorená Foto: ilustračné - Matúš Pisár

Žilinskí futbalisti odohrali posledné dva zápasy v uplynulej sezóne na domácej pôde v rámci play-off, po zdolaní Nitry sa im nepodarilo pokoriť futbalistov Trenčína a v Žiline tak neuvidíme tento rok európske súťaže. Počas oboch zápasov bola pre domácich ultras uzatvorená severná tribúna, tradičné miesto, odkiaľ sa fandilo v Žiline s dlhšími či kratšími prestávkami dlhé roky.

Klub informoval o uzatvorení tribúny pred prvým zápasom, bližšie informácie však verejne nekomunikoval. „Po stretnutí s Policajným zborom SR a preskúmaní všetkých možných opatrení sa futbalový klub MŠK Žilina rozhodol uzavrieť severnú tribúnu pre domácich fanúšikov do konca aktuálnej sezóny,“ uvádza sa na stránke mskzilina.sk

Uzatvorenie nastalo po tom, ako v zápase s majstrovskou Trnavou došlo k výtržnostiam a sektor hostí, ktorý bol pred niekoľkými rokmi presunutý na rovnakú tribúnu, musel byť vyprázdnený. Či tieto dve udalosti spolu súvisia, sa nám však zistiť nepodarilo. Včerajším dňom oznámili Ultras Žilina svoj definitívny koniec na tribúnach Štadióna pod Dubňom.

Dôvodom je fakt, že severná tribúna zostane zatvorená aj v nadchádzajúcej sezóne. Fanúšikovia dostali možnosť presunúť svoje aktivity na južnú tribúnu, kde sídli fanklub Žilinskí Šošoni. Aj s ohľadom na to, že na severnú tribúnu sa vrátili po štyroch rokoch nezhôd s vedením, túto ponuku neprijali.

„Dnešným dňom padlo definitívne rozhodnutie zo strany klubu - severná tribúna ostáva zavretá. Ako alternatíva bola ponúknutá južná tribúna s čím samozrejme súhlasiť nemôžeme. Štyri roky sme bojovali za sever, obetovali toho veľmi veľa, aby sme teraz akceptovali juh?! Dnešný deň je o to bolestivejší, že svoje účinkovanie na tribúnach končíme aj my, Ultras Žilina! Desať rokov úsilia je preč a my už nemáme silu opäť bojovať a niečo budovať,“ uviedli fanúšikovia na stránke ULTRAS Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu