Ako efektívne a úsporne vykurovať? Na trh prichádza novinka v podobe tepelných čerpadiel


Foto: Ako efektívne a úsporne vykurovať? Na trh prichádza novinka v podobe tepelných čerpadiel
Galéria: 10 fotiek

Pomaly ale isto prichádza zima a s ňou spojené chladné počasie. Chlad už necítiť len vonku, ale aj vo vnútri domu. Dni sú síce pekné a s príjemnými teplotami, noci a rána nás už však nútia prikurovať. Ak žijete v byte, nemáte príliš na výber, no ak máte rodinný dom, viete si vybrať z viacerých spôsobov, akými ho môžete vykurovať. To, aký spôsob si zvolíte, výrazne vplýva aj na vašu peňaženku.

Ľudia spravidla vykurujú plynom, tuhým palivom a elektrinou. Novinkou na trhu, ktorá sa teší čoraz väčšiemu záujmu, sú však tepelné čerpadlá. Tie využívajú dostupné teplo zo vzduchu, zeme alebo z vody. Toto teplo je k dispozícii zadarmo a možno ho energeticky veľmi efektívne zhodnotiť. V Žiline sa návrhom, realizáciou a servisom tepelných čerpadiel zaoberá spoločnosť Profi kúrenie, ktorej odborníci odporúčajú tepelné čerpadlá všetkým svojim zákazníkom. „Prvotná investícia je síce trošku väčšia, no úspora a návratnosť je vysoká, čo každý zákazník, ktorý sa pre tepelné čerpadlo rozhodne, pocíti veľmi rýchlo,“ hovorí Miroslav Švajda, jeden z majiteľov spoločnosti. 

Galéria: 10 fotiek

Získané teplo sa znásobuje kompresorom a odovzdáva sa vykurovaciemu systému v dome. Na pohon kompresora je síce potrebná elektrina, alebo plyn, no vo výrazne menšom množstve, ako pri priamom vykurovaní. Niektoré typy tepelných čerpadiel dokážu fungovať dokonca aj v opačnom režime. Vďaka tomu je možné zabezpečiť chladenie domu počas leta to bez klimatizácie.

Táto novinka dokáže znížiť náklady na vykurovanie až o neuveriteľných 75%. Práve preto ju mnohí uprednostnia, oproti klasickým spôsobom vykurovania. Bližšie informácie o tepelných čerpadlách je možné získať aj na stránkach profikurenie.sk/tepelne-cerpadla, prípadne na uvedených telefonických kontaktoch. Podľa požiadaviek zákazníka dokážu odborníci dodať a zrealizovať aj najvhodnejší spôsob regulácie kúrenia.

Spoločnosť Profi kúrenie ponúka svojim zákazníkom aj záručný a pozáručný servis, ako v prípade tepelných čerpadiel, tak aj pri klasických plynových, splyňovacích a peletových kotloch a kotloch na tuhé palivá. Pri tepelných čerpadlách sa teda netreba obávať dlhotrvajúceho servisu, nakoľko na inštalácie kotlov používajú iba rokmi overené značky s dobrou dostupnosťou náhradných dielov. 

Galéria: 10 fotiek

Tepelné čerpadlá využívajú regeneratívnu energiu zo zeme, slnka, spodnej vody a vzduchu. Okrem znižovania nákladov na vykurovanie znižujú aj spotrebu fosílnych palív a tiež škodlivé emisie CO2. Ak ste sa rozhodli pre realizáciu vykurovania formou tepelného čerpadla, určite neváhajte osloviť žilinskú spoločnosť Profi Kúrenie, ktorá sa zaoberá vždy novými technológiami. „Zabezpečujeme komplexné riešenie vykurovacích systémov, predaj ohrievacej a vykurovacej techniky, podlahových vykurovacích systémov, tepelných čerpadiel a solárnych systémov, so zameraním na podporu ekologickejších zdrojov energie. Najviac sa orientujeme na švédske produkty,“ dodáva Miroslav Švajda, jeden z majiteľov spoločnosti.


Súčasťou ponúkaných služieb je aj odborný návrh optimálneho typu a výkonu čerpadla, jeho dlhodobý servis či vypracovanie projektovej dokumentácie a revízie. Zákazník sa preto o nič nemusí starať. „Navyše, okrem montáže kúrenia a rýchleho servisu, vieme pre zákazníka zrealizovať aj rozvody plynu, vody a kanalizácie,“ dodáva Miroslav Švajda.

Spoločnosť Profi kúrenie ponúka pre všetkých zákazníkov aj bezplatné poradenstvo. Ak sa neviete rozhodnúť, máte otázky alebo nejasnosti, či už ohľadne tepelných čerpadiel, alebo čohokoľvek v rámci vykurovania, môžete ich osloviť a oni vám radi pomôžu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok