39-ročný recidivista zo Žiliny odmietol po zastavení políciou fúkať, nakoniec skončil vo väzbe


Foto: 39-ročný recidivista zo Žiliny odmietol po zastavení políciou fúkať, nakoniec skončil vo väzbe Foto: ilustračné

Policajti zastavili v Žiline muža v strednom veku, ktorý odmietol ich výzvu na predloženie dokladov a následne sa odmietol aj podrobiť dychovej skúške. Muž nesúhlasil ani s lekárskym ošetrením a odberom krvi. Vodič bol v minulosti jedenásťkrát súdne trestaný pre rôzne trestné činnosti.

„Vo väzbe skončil 39 ročný Žilinčan, ktorého policajná hliadka zastavila koncom septembra na vozidle Škoda Felicia combi v Žiline. Vodič na výzvu policajtov odmietol predložiť doklady potrebné na vedenie a prevádzku vozidla a tiež sa odmietol podrobiť dychovej skúške a lekárskemu ošetreniu odberu a vyšetreniu krv,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Aj vzhľadom na jeho minulosť, ktorá zahŕňa všeobecnú, majetkovú a drogovú trestnú činnosť, skončil zastavený muž na návrh prokurátora vo väzbe. Tam bude teraz na verdikt súdu, za jeho konanie mu hrozí jeden rok väzenia.

„Poverený príslušník PZ 39 ročného muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Okresný prokurátor s ohľadom na trestnú minulosť 39 ročného muža, podal návrh na vzatie obvineného do väzby.  Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na jeden rok,“



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ