FOTO: Mladí hasiči mali reprezentovať Slovensko, skončili však pod Strečnom. Zachytil ich kamión


FOTO: Mladí hasiči mali reprezentovať Slovensko, skončili však pod Strečnom. Zachytil ich kamión
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Hasiči Oškerda a Hasiči Trnové

Dnes 26. marca začala v bieloruskom Minsku súťaž GEROY pre hasičov juniorov. Súčasťou slovenskej reprezentácie boli aj dievčatá a chlapec z dobrovoľných hasičských družstiev z Trnového (Žilina) a Oškerdy (Kysucké Nové Mesto). Ich cesta za tohtoročným víťazstvom však skončila predčasne - pod Strečnom.

V druhom ročníku súťaže, ktorá potrvá do 4. apríla, sa malo predstaviť 8 krajín. Tomáš Labák, dvojnásobný majster Slovenska, Kristína Huliaková, víťazka Severoslovenskej hasičskej ligy v 60-tkach, ani Sofia Bajanková, ktorá už minulý rok reprezentovala Slovensko na majstrovstvách sveta, sa jej však nezúčastnia.


V pondelok 25. marca sa totiž stali účastníkmi hromadnej nehody na ceste I/18 pod Strečnom. Kamión, ktorý prechádzal zúženým úsekom komunikácie, mal zachytiť dve autá v protismere. V jednom z nich sedeli aj juniorskí reprezentanti Slovenska v hasičskom športe.

„Ďakujeme všetkým, ktorí nám držali palce alebo držíte palce počas sezón… dnes nás postihlo nešťastie a zároveň šťastie, že sa nikomu nič vážne nestalo, nakoľko sme mali stret s dvoma kamiónmi sme vyviazli bez väčších zranení... Čiže aj keď sme nereprezentovali, najväčšia výhra je, že sa môžeme aj naďalej venovať športu, ktorý nás baví, živí a zdraví... V mene poškodenej posádky ďakujeme, že stojíte pri nás…“ napísal v skupine dobrovoľných hasičov z Trnového administrátor Roman Huliak. To, že posádka vyviazla bez zranení, potvrdili aj hasiči z Oškerdy.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu