A bola tma! Žilina na hodinu vypne osvetlenie dominánt mesta, pripojí sa tak k celosvetovej kampani


Foto: A bola tma! Žilina na hodinu vypne osvetlenie dominánt mesta, pripojí sa tak k celosvetovej kampani Foto: Ilustračné/redakcia Žilinak.sk

Celosvetová iniciatíva Hodina Zeme každoročne upozorňuje na akútnu potrebu riešiť problémy klimatickej zmeny. K myšlienke sa opäť pripája aj mesto Žilina, ktoré v sobotu 23. marca na 60 minút vypne osvetlenie dominánt a pamiatok v historickom centre mesta.

„V čase od 20.30 hod. do 21.30 hod. sa v centre mesta vypne na celú hodinu osvetlenie Radnice, Katedrály Najsvätejšej Trojice, Balustrády, Sirotára a Rosenfeldovho paláca,“ spresňuje samospráva, ktorá týmto spôsobom podporí myšlienku spoločnej zodpovednosti za budúcnosť planéty.

K zapojeniu sa do projektu vyzýva pritom aj svojich občanov. Súčasťou inšpiratívnej udalosti sa totiž okrem miest či firiem môžu stať aj jednotlivci. Ani vám nie je potreba ochrany prírodných zdrojov ľahostajná? V rámci bežných činností môžete niečo pozitívne pre planétu urobiť aj vy.

Iniciatíva na svojom webe ponúka hneď niekoľko tipov na takéto aktivity. Čo tak zájsť do najbližšieho bezobalového obchodu a skúsiť nový spôsob nakupovania? Možno však postačí aj vymeniť v tento deň auto za bicykel, vyčistiť svoje okolie od odpadkov, zasadiť strom alebo rastlinu, prípadne prispieť na činnosť ochrancov prírody. Spôsobov je naozaj mnoho, výber je len na vás.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu