VIDEO: Medveď, ktorý naháňal dvojicu na Liptove, mal byť eliminovaný pred rokom. Ženu zabil pád z výšky


Foto: VIDEO: Medveď, ktorý naháňal dvojicu na Liptove, mal byť eliminovaný pred rokom. Ženu zabil pád z výšky Foto: HZS

Včera vo večerných hodinách oznámila polícia smutnú a zároveň znepokojujúcu správu o úmrtí ženy na Liptove. Bez známok života ju našli potom, ako ju spolu s mužom naháňal medveď.

Vyšetrovanie prípadu prinieslo nečakané odpovede. Tridsaťjedenročnú ženu z Bieloruska malo podľa lekára pripraviť o život zlyhanie centrálneho nervového systému, ktoré spôsobilo devastačné poranenie hlavy. Zosnulá pravdepodobne spadla z výšky počas úteku pred šelmou.

Prehovoril tiež horský záchranár, ktorý sa na miesto dostal ako prvý so svojím služobným psom. Medveď podľa neho nebol vôbec plachý a neutekal ani pred psom. Na jeho papuli videl známky krvi. Podľa znaku na uchu zároveň zistil, že ide o zviera, ktoré bolo určené na elimináciu už minulý rok, keďže sa pohybovalo príliš blízko ľudí.

Dvojica turistov ho však stretla na jeho území, hlboko v lesoch a podľa rezortu životného prostredia mimo značenej trasy. 



„V súvislosti s uvedenou udalosťou poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Liptovský Mikuláš začal trestné stíhanie za prečin usmrtenie. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila žilinská polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu