Nepočujúci 19-ročný lyžiar Matúš z Vrátnej získal bronz na zimnej deaflympiáde v Turecku


Foto: Nepočujúci 19-ročný lyžiar Matúš z Vrátnej získal bronz na zimnej deaflympiáde v Turecku Foto: Deaflympijský výbor Slovenska

Dnes sa v Turecku končí zimná deaflympiáda, na ktorej medzi sebou súperilo 598 nepočujúcich atlétov z 36 krajín sveta. Zúčastnil sa jej aj 19-ročný lyžiar Matúš Ďuriš z Vrátnej, ktorý domov priniesol bronzovú medailu za paralelný slalom.

„Zaujímavosťou je, že o ňu súperil s naším ďalším lyžiarom Dávidom Pristačom, ktorý však nešťastne padol a preteky nedokončil. Matúša Ďuriša trénuje Marek Garaj, ktorý je trénerom aj zlatej paralympioničky Alexandry Rexovej,“ uvádza Daniela Stanková, mediálna manažérka Deaflympijského výboru Slovenska.

Okrem paralelného slalomu sa však slovenskí lyžiari predstavili aj v ďalších disciplínach. Dávid Pristač sa umiestnil na štvrtej priečke v Super-G a na piatom mieste v obrovskom slalome.


„V rámci Zimnej deaflympiády sa uskutočnil aj mimoriadny kongres ICSD – Medzinárodného výboru športu nepočujúcich, kde Slovensko zastupovali generálna sekretárka DVS Milena Fabšičová, prezident DVS Peter Birka a viceprezident Július Maťovčík,“ doplnila Stanková.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu