VIDEO: Chystá sa majster sveta vo fackovaní ovládnuť aj iný šport? Peter z Kysúc zabodoval v maswrestlingu


Foto: VIDEO: Chystá sa majster sveta vo fackovaní ovládnuť aj iný šport? Peter z Kysúc zabodoval v maswrestlingu Foto: Facebook/Daniel Tatarka

Nie je žiadnym tajomstvom, že Kysuce majú majstra sveta vo fackovaní. Peter „Aligator“ Truchlík zo Skalitého pôvodne začínal armwrestlingom, neskôr mu učaroval fackovací šport a najnovšie sa zúčastnil národného šampionátu v disciplíne, ktorá sa nazýva maswrestling. 

„Podarilo sa mi získať titul vicemajstra Slovenska v maswrestlingu. Disciplína, na ktorú som sa nikdy nepripravoval tréningovo, keďže môj prioritny šport je iný, ale už som prisľúbil pár ľuďom, že sa tomu začnem venovať, keďže vidia vo mne potenciál,“ napísal na sociálnej sieti. 

Maswrestling môže byť super športom na zmeranie síl. Súťažia vždy dvaja účastníci, ktorí si sadnú oproti sebe a nohy si oprú o dosku, ktorá rozdeľuje súťažnú plochu. Obaja chytia rukami palicu, ktorá musí byť rovnobežná s opornou doskou. 


Vyhrá ten, komu sa podarí pretiahnuť súpera cez súťažnú plochu a udržať palicu v rukách. Netradičný šport preto vyžaduje veľkú svalovú silu z rúk, nôh, chrbta i brucha. Peter zverejnil na sociálnej sieti aj video z finálového zápasu, v ktorom ho porazil Attila Kitanovič. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu