VIDEO: Najsilnejšie facky rozdáva Kysučan Peter. V netradičnom športe sa stal majstrom sveta


Foto: VIDEO: Najsilnejšie facky rozdáva Kysučan Peter. V netradičnom športe sa stal majstrom sveta Foto: Instagram/ali_aligator_all_g

Fackovací šport zatiaľ nie je veľmi známy. O Petrovi Truchlíkovi z kysuckej obce Skalité sa však dá povedať, že je v ňom prvým profesionálom na Slovensku. Spolupracuje s aktuálne najväčšou organizáciou v tejto oblasti na svete. 

Poslednou prekážkou na ceste k vysnívanému titulu majstra sveta bol Američan Julian Lane, s ktorým si Peter zmeral sily v posledný májový víkend. Jeho sen sa napokon stal aj skutočnosťou a dnes sa môže pýšiť opaskom organizácie SFC v kategórii do 100 kíl. Ako to dokázal, nám prezradil v krátkom rozhovore.

„Pri každom športe, s ktorým som začínal, som už žil ako majster. Mal som to celý čas v hlave a nikdy som nerozmýšľal nad prehrou. Išiel som do toho presvedčený, že vyhrám. Prvé pocity po zápase teda boli také, že som si to len dokázal. Bol som nadšený,“ uvádza Peter.

A čo plánuje ambiciózny zápasník ďalej? Koncom roka ho čaká obhajoba titulu v Dubaji, potom by chcel získať opasok majstra aj vo vyššej váhovej kategórii do 110 kíl. Stal by sa tak dvojnásobným šampiónom. 


Pri „fackovaní“ sa dvaja súperi navzájom udierajú do tváre, kým jeden z nich nie je vyradený z hry. Aj to si však, rovnako ako iné športy, vyžaduje isté zručnosti a prípravu. Zápasníka sme sa preto opýtali, ako vyzerajú jeho tréningy. „Nerobím silové tréningy, zameriavam sa väčšinou na dynamiku a presnosť úderu. Je to veľmi podobné ako tréning bežných fighterov, ale nerobím to kondične,“ vysvetľuje. 

Vo fackovacom športe je každý zápas rozdelený na tri kolá a hodnotia sa jednotlivé údery, ich presnosť a sila. Výhry a prehry sa potom zapisujú do tabuľky, pričom sa hodnotí nie len rozdávanie, ale aj prijímanie úderov.

S videom zo zápasu sa Peter pochválil aj na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu