Kauza okolo festivalu Topfest má dohru. Podujatie na Zelenej vode sa ruší


Foto: Kauza okolo festivalu Topfest má dohru. Podujatie na Zelenej vode sa ruší Foto: Facebook/Topfest

Kauza okolo rockového festivalu Topfest má ďalšiu dohru. Minulý rok boli fanúšikovia podujatia šokovaní tým, že namiesto jedného sa konali rovno dva Topfesty, každý z nich mal pritom na svedomí iný organizátor. Na letisku Abrahám vystúpili viaceré zahraničné mená, zatiaľ čo na pôvodnom mieste na Zelenej vode hostili predovšetkým české a slovenské kapely

Podľa najnovších informácií sa zdá, že tento rok sa bude pod značkou Topfest konať len jedno podujatie. Rockovú žúrku tak zažije len žilinské letisko v dňoch 27. až 29. júna 2024.

„Ahojte priatelia, fanúšikovia a podporovatelia Topfestu. Dlho sme uvažovali, či a ako usporiadať v roku 2024 ďalší ročník na Zelenej vode. (...) Po dlhých poradách s našim tímom a po právnych radách od odborníkov, sme dospeli k jedinému záveru. S ľútosťou vám oznamujeme, že sa TopFest 2024 konať nebude. Za pochopenie ďakujeme,“ napísali organizátori na sociálnej sieti. 

Odôvodnili to zmätkom, ktorý nastal potom, ako značku začala používať aj iná skupina organizátorov, čo malo mať dopad na jej dobré meno. Účinkujúce kapely vraj nevedeli, kedy a kde vystupujú, kamióny s technikou sa museli presúvať z jedného miesta na druhé. 

„Vznikali bizarné situácie, kedy po fiasku v Abraháme nespokojní účastníci písali svoje frustrácie na našu stránku, ktorá nemala s týmto festivalom nič spoločné. Snažili sa vybrať si kompenzácie od nás, ktoré sľúbili organizátori druhého Topfestu a podobne,“ pokračujú organizátori. 

Najväčší rockový festival na Slovensku začal svoju históriu písať v roku 2004 pod vedením Dušana Drobného. Ten je dodnes organizátorom „pôvodného“ Topfestu na Zelenej vode. Rovnomenné podujatie na letisku Abrahám má na svedomí jeho bývalý spoločník Marian Kollár, o ktorom sa hovorí, že je novým majiteľom značky. 


„Toto však pravda nie je a všetko je v štádiu riešenia,“ tvrdí skupina organizátorov okolo Dušana Drobného. Podujatie na Zelenej vode by malo byť zrušené až dovtedy, kým o majiteľovi značky nerozhodne súd. 

Na nečakanú správu reagovali už aj organizátori Topfestu na žilinskom letisku. „Sme radi, že sa situácia okolo duplicity festivalu stabilizuje. Od roku 2021 bolo cieľom upevniť a posilniť pozície festivalu a integrovavať sa do európskych festivalových štandardov. Realizačný tím festivalu je jasne čitateľný a má skúsenosti a referencie v profesnom živote,“ napísali na sociálnej sieti. 

Dodali, že Topfest pokračuje a tento rok prinesie množstvo prekvapení, kvalitnej hudby a organizačno-technických noviniek. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu