Aké má Žilina tajomstvá? Odhalí vám ich legendárna Kata dcéra kata na javisku Bábkového divadla


Foto: Aké má Žilina tajomstvá? Odhalí vám ich legendárna Kata dcéra kata na javisku Bábkového divadla

V piatok 26. januára o 19:00 hod sa na javisko Bábkového divadla Žilina vráti legendárna inscenácia z pera a v réžii Jakuba Nvotu – Kata dcéra Kata. Komédia plná humoru, paródie a vtipu sa vracia v novom obsadení vďaka neutíchajúcemu diváckemu záujmu. Určená je pre žilinských patriotov od 12 rokov. 

„Ako všetci dobre vieme, každé mesto má svoje tajomstvá, príbehy a legendy. Hovoria o nich pamätníci, rozprávajú ich rozprávači, a mnohé sú zapísané aj v mestských archívoch. A svoje legendy má aj mesto Žilina. Tie, ktoré hovoria o žilinskom katovi, sa stali inšpiráciu práve pre inscenáciu s názvom Kata dcéra kata,“ informuje Bábkové divadlo Žilina. 

Príbeh sa motá okolo zákerného kastelána z Budatínskeho zámku, ktorý si robí zálusk na slúžku radného pána. Tá však miluje mladého kováča. Kastelán sa chce krásnej slúžky zmocniť za každú cenu, preto sa všemožne snaží prekaziť ich lásku. Niť príbehu nás zavedie až na popravisko, ktorému vládne mestský kat. Paradoxne, aj vďaka nemu sa nakoniec podarí rozťať uzol zamotaného príbehu ľudskej lásky, vášne a závisti. 

Veríme, že si nenecháte ujsť spontánny smiech, poznanie, a najmä kvalitné divadlo. Vaše miesto si môžete zabezpečiť online na www.predpredaj.sk alebo rezervovať na telefónnom čísle: 041/562 03 15 či emailom na bdz@bdz.sk. 

Scenár a réžia: Jakub Nvota


Dramaturgia: Peter Palik

Scéna a kostýmy: Miro Daubrava, Jaro Daubrava

Hudba: Peter Vaňouček

Hrajú: Ján Demko, Anna Homolka-Čitbajová, Braňo Bačo, Bibiana Tarasovičová, Jana Eliášová, Martin Frank, Peter Vaňouček



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu