VIDEO: Žilinčan zložil nostalgickú pieseň o svojom rodnom meste, ktorá vyvoláva zimomriavky


Foto: VIDEO: Žilinčan zložil nostalgickú pieseň o svojom rodnom meste, ktorá vyvoláva zimomriavky Foto: youtube.com/Ivan Čeredejev

Ako pôsobí naše mesto na niekoho, kto sa v ňom narodil, no na dlhú dobu odišiel? Spozná ešte staré známe miesta, nájde obľúbené podniky a stretne priateľov, alebo sa preňho stane Žilina mestom cudzincov?

Na tieto otázky odpovedá gitarista, harmonikár, skladateľ a spevák Ivan Čeredejev vo svojej novej piesni Žilina. Skladba sa objavila na ôsmom albume jeho bluesovo ladenej skupiny IC Band, ktorý vyšiel v októbri 2023.

„Žilinu zložil skladateľ a spevák Ivan Čeredejev ako poctu svojmu rodnému mestu. Na piesni sa okrem autora podieľali aj hráč na klávesy Milan Vodrážka, basista Ivan Skalos, perkusionista Gustáv Horváth a vokalista Vladimír Pánik,“ píše spevák v popise videa na Youtube.

Precítený text nostalgickej piesne vyvoláva zimomriavky a melanchóliu. Skladateľ v nej spomína na svoju mladosť v uliciach Žiliny, svoje lásky a nádeje, bezstarostný čas, ale aj na rodičov, kým ešte žili.


„Duch mojej mladosti v meste už nie je. Raj mojej mladosti mal iné rozmery, zmenil sa svet i čas, mesto i pomery,“ so smútkom v hlase spieva Ivan Čeredejev.

Videoklip k piesni zachytáva najznámejšie miesta v centre Žiliny. Okrem nedávno natočených záberov však ponúka aj pohľady na budovy a ulice tak, ako vyzerali za čias spevákovej mladosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu