FOTO: Na Kysuciach stekajú horské vody na cesty. Tie sa menia na ľadové plochy a ohrozujú vodičov


FOTO: Na Kysuciach stekajú horské vody na cesty. Tie sa menia na ľadové plochy a ohrozujú vodičov
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Údržba mesta Kysucké Nové Mesto

Po oteplení prišlo na naše územie opäť suché, mrazivé a slnečné počasie. V niektorých častiach Kysúc však naďalej bojujú s horskými vodami, ktoré natekajú na cesty a menia ich na hrubé ľadové plochy. Nepomáha dokonca ani opakované posýpanie cesty. 

Týka sa to aj prímestských častí Kysuckého Nového Mesta. S vrstvou ľadu na komunikáciách bojujú obyvatelia častí Suľkov, Dubie, Škorčie či Oškerda. 

„Naši ich vodiči opakovane posypávajú, no opätovne zaliatie posypu sa mení znova na ľad. Tieto úzke cesty si vyžadujú obrovskú zručnosť vodičov, keďže poniektoré úseky sa dajú posypať len vycúvaním sypača,“ uviedla Údržba mesta Kysucké Nové Mesto na sociálnej sieti.


Podobnej situácií čelí aj obec Stráňavy. Tam náhly príchod mrazov spôsobil zamrznutie stekajúcej vody dokonca aj na hlavnej ceste.

Mrazy však nemusia znamenať len problémy v doprave. Hoci zľadovatené cesty predstavujú pre vodičov a chodcov veľké riziko, niektoré verejné plochy sa môžu premeniť na dočasné klziská. Informovali sme o nich v tomto článku:




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu