VIDEO: Žilinský raper s Downovým syndrómom bol nominovaný na Objav roka v Radio_Head Awards


Foto: VIDEO: Žilinský raper s Downovým syndrómom bol nominovaný na Objav roka v Radio_Head Awards Foto: youtube.com/Stanica Žilina-Záriečie

Rádio_FM spustilo ďalší ročník veľkého oceňovania domácich interpretov a hudby Radio_Head Awards 2023. Nomináciu v kategórii Objav roka získal aj žilinský raper Majo Čuraj, ktorého v tvorbe neobmedzuje ani Downov syndróm.

Radio_Head Awards alebo Rádiohlavy už 16. rok oceňujú piesne, albumy a autorov rôznych hudobných žánrov. Víťazov v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut a Objav roka vyberú poslucháči. Hlasovanie ostáva spustené až do 2. februára.

Na longliste sa ako nádejný objav roka 2023 objavil aj Žilinčan Majo Čuraj. Ten v máji vydal svoju prvú skladbu Kocka so silným posolstvom. Ľudia podľa Maja nevedia žiť a robia veci, ktoré by robiť nemali.

„Lepší text, ktorý v skratke vypovedá o stave spoločnosti som dlho nezhudobňoval. Sám sa niekedy cítim ako v Kocke. Ak má byť rap o výpovedi, tak pre mňa je Majo raper číslo jedna,” povedal o skladbe autor hudby a videoklipu Miroslav Tóth.



Pokiaľ máte záujem hlasovať za Maja, alebo iného interpreta či dielo, môžete tak spraviť na TOMTO ODKAZE. V každej kategórii je možné udeliť jeden až päť bodov, nemusíte však hlasovať vo všetkých kategóriách.

„Po ukončení prvého kola hlasovania z neho vzíde pätica nominovaných v každej kategórii, ktorí postupujú do druhého kola. Nominácie zverejní Rádio_FM vo svojom vysielaní 5. októbra. Po ich vyhlásení štartuje druhé kolo hlasovania,“ uvádza rádio.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu