FOTO: Na Silvestra vyčarovala inverzia nádherné výhľady na Kysuce. Boli ste už na rozhľadni Tábor?


FOTO: Na Silvestra vyčarovala inverzia nádherné výhľady na Kysuce. Boli ste už na rozhľadni Tábor?
Galéria: 12 fotiek
Foto: Frenky Tulec

Posledný deň roka zvyknú ľudia tráviť rôznymi aktivitami, jednou z obľúbených je aj silvestrovská turistika. František (Frenky) Tulec z Kysuckého Nového Mesta má vlastnú tradíciu - každý rok sa pred zotmením vyberie na blízky kopec Tábor, na ktorého vrchole sa týči obľúbená rozhľadňa. Nedávno na ňom dokonca pribudla aj nová krížová cesta.


„Je pre mňa zvykom prejsť sa počas Silvestra na vrch Tábor nad naším mestom. Každoročne na to presvedčím vždy niekoho iného. Nie všetkým sa tam chce v tento deň ísť, keďže cesta vie byť pomerne blatistá. Výhľady sú vždy iné, ale vždy krásne. Hlavne pre človeka, ktorý žije v Kysuckom Novom Meste,“ napísal Frenky.


V nedeľu 31. decembra 2023 sa počasie rozhodlo vyčarovať skutočne jedinečné pohľady na mesto a doliny okolo Tábora. Teplotná inverzia spôsobila, že sa budovy aj stromy zahalili do bielej periny z oblakov. Frenkymu sa vďaka tomu podarilo zachytiť svojím objektívom nádherné divadlo, o ktoré sa podelil na sociálnej sieti.

„Ak ma tam náhodou niekto stretne budúci rok, s radosťou im zaželám všetko dobré do ďalšieho roku a dozaista pohostím šumivým silvestrovským prípitkom,“ prisľúbil Frenky.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu