Mestskí policajti v Bytči zachránili matku, ktorá nevládne ležala na zemi v zamknutom byte


Foto: Mestskí policajti v Bytči zachránili matku, ktorá nevládne ležala na zemi v zamknutom byte Foto: bytca.sk

Rušné služby nemala v uplynulých mesiacoch iba žilinská mestská polícia, ale aj tá bytčianska. Tamojší mestskí policajti riešili počas novembra až 51 udalostí, pričom sa im podarilo zachrániť aj jednu osobu.

Policajtov oslovil syn, ktorého matka nijak nereagovala na telefonáty. Hliadka preto vyrazila ku nej domov. Na adrese cez okno spozorovala ženu, ktorá bezvládne ležala na zemi. Byt bol však zamknutý.


„Nakoľko hrozilo ohrozenie života a zdravia menovanej, boli so súhlasom oznamovateľa a po komunikácii aj so súhlasom menovanej, vchodové dvere násilne otvorené. Keďže sa osoba nemohla pohnúť a bolo podozrenie na zlomenú nohu, na miesto bola hliadkou okamžite privolaná rýchla zdravotná pomoc,“ priblížilo mesto Bytča.


Ďalším problémom, ktorý mestskí policajti riešili, bola divá zver. Po jednom zo sídlisk sa v nočných hodinách pohybovala skupinka diviakov. Občania políciu žiadali, aby zvieratá odplašila.

„O tejto skutočnosti bol ihneď vyrozumený aj predseda poľovného združenia, ktorý prisľúbil pomoc v riešení situácie. Celý ovocný sad, kde sa diviaci nachádzali, monitorujú poľovníci, a v prípade ich spozorovania bude pomocou psov zver zahnaná,“ dodalo mesto.

Mestská polícia okrem toho riešila intoxikovanú osobu na ubytovni, ktorá mala potrebovať pomoc, ako aj strateného psa s čipom bez evidencie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu