Aktuálne: Pri Poluvsí došlo k nehode, v aute je zakliesnená osoba, zasahujú hasiči z Rajca aj Žiliny


Foto: Aktuálne: Pri Poluvsí došlo k nehode, v aute je zakliesnená osoba, zasahujú hasiči z Rajca aj Žiliny
Galéria: 4 fotky
Foto: ilustračné

ed malou chvíľou okolo 06:30 hod. bola ohlásená dopravná nehoda 2 osobných motorových vozidiel na štátnej ceste 1/64 pod Slnečnými skalami pri obci Poluvsie. Na miesto okamžite vyrazili príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru z hasičskej stanice v Žiline aj v Rajci. Malo by ísť o vozidlá Volkswagen a Škoda.

Podla prvých informácií je v jednom z áut zakliesnená osoba. Na miesto smerujú aj vozidlá záchrannej služby. Celkom sa mali zraniť až 4 osoby. 

K dopravnej nehode malo dôjsť podľa získaných informácií tak, vodič na vozidle VW Polo v miernej pravotočivej zákrute pri kempingu Slnečné skaly v katastri obce Poluvsie predchádzal pred ním jazdiaci autobus, pričom nemal pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, aby sa mohol bezpečne zaradiť. V protismere sa mu však objavilo vozidlo Škoda Octavia, ktoré viedol 31-ročný vodič. Vodiči už nedokázali zrážke zabrániť a zrazili sa čelne. Obidve vozidlá skončili mimo vozovky.

Odletujúce úlomky z vozidiel zasiahli ďalšie vozidlo Toyota RAV4, ktoré išlo za vozidlom VW Polo. Pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia vodič vozidla VW Polo a spolujazdkyňa (25) vo vozidle Škoda Octavia. Spolujazdec (28) z vozidla VW Polo vyviazol s ľahkými zraneniami. Požitie alkoholických nápojov u vodičov polícia nezistila.

Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie a zároveň vzniesla obvinenie pre prečin ublíženia na zdraví 37 ročnému mužovi, ktorý viedol vozidlo VW Polo. Okolnosti dopravnej nehody sú naďalej predmetom vyšetrovania.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu