FOTO: Poškodené zastávky na Vlčincoch sú v záručnej dobe, mesto predpokladá uznanie reklamácie


FOTO: Poškodené zastávky na Vlčincoch sú v záručnej dobe, mesto predpokladá uznanie reklamácie
Galéria: 7 fotiek

Zastávky mestskej hromadnej dopravy, ktoré boli zrekonštruované na ulici Matice slovenskej na žilinskom sídlisku Vlčince, pravdepodobne nezvládajú zaťaženie. Po mesiacoch pravidelného zastavovania vozidiel MHD sa prejavili prvé poškodenia v podobe praskajúceho betónu.

Na situáciu nás upozornili viacerí obyvatelia a cestujúci. Priemerná cena za jednu obnovenú zastávku v Žiline sa v ukončených etapách pohybovala na úrovni okolo 76-tisíc eur. Zastávky sa postupne od roku 2019 rekonštruujú v etapách na sídliskách aj v centre mesta.

Samospráva už problémy na ulici Matice slovenskej eviduje. Rekonštrukcia tu bola ukončená pred približne štyrmi rokmi a na dielo platí záruka. Stav podľa vyjadrenia vedúcej odboru komunikácie Kataríny Gazdíkovej nie je vyhovujúci a preto bude podaná reklamácia.


Stavba sa realizovala v 1. etape rekonštrukcie zastávok mestskej hromadnej dopravy v Žiline. Dokončenie bolo v septembri v roku 2019. Zastávky sú ešte v záručnej dobe, t. j. 5 rokov. Budeme si uplatňovať teda reklamáciu,“ uviedla za mesto Gazdíková.

Mesto však musí dodržať štandardný postup a po podaní reklamácie čakať na odpoveď dodávateľa prác. V prípade uznania reklamácie nasleduje dohoda na termíne opravy, ktorý závisí od vhodných klimatických podmienok a dohody s mestským dopravným podnikom.

Samospráva zároveň uviedla, že predpokladá uznanie reklamácie a následnú opravu vzniknutých problémov. Medzičasom však obyvatelia upozornili na ďalšie poškodenia v iných častiach mesta. Radnica tak bude pravdepodobne musieť zastávky skontrolovať a podať ďalšie reklamácie na  zrealizované zákazky, ktoré sú v záručnej dobe.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu