FOTO: Zažila 15 prezidentov a má 85 pravnúčat. Pani Justína z Oravy oslávila 100 rokov


FOTO: Zažila 15 prezidentov a má 85 pravnúčat. Pani Justína z Oravy oslávila 100 rokov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Obec Mútne

Málokto na Slovensku môže povedať, že zažil vládu 15 prezidentov. Ešte menej ľudí sa môže pochváliť desiatkami pravnúčat. Pani Justína Karliaková z Oravy zažila za svojich 100 rokov skutočne veľa.

Narodila sa počas prvej česko-slovenskej republiky, tesne predtým, než množstvo ľudí odcestovalo do Ameriky za prácou. Počas svojho života bola svedkom 2. svetovej vojny, Slovenského národného povstania, komunizmu, Nežnej revolúcie aj vzniku Slovenskej republiky, ako ju poznáme dnes. Nádherné jubileum oslávila v obci Mútne, kde býva už 26 rokov, v stredu 4. októbra.


„Zažila prechod z československých korún na slovenské a následne prechod na Euro. Od jej narodenia bolo na čele štátu 15 prezidentov počas rôznych režimov vládnutia v našej krajine,“ priblížilo vedenie obce Mútne.


Pani Justína sa môže pochváliť aj širokou, rozvetvenou rodinou. Narodilo sa jej celkovo 8 detí, ktoré jej dali spolu 36 vnúčat. Tam sa však rozširovanie rodiny neskončilo a seniorka sa aktuálne teší z 85 pravnúčat a 8 prapravnúčat.

„Preto Vám k Vášmu nádhernému jubileu z úprimnej hĺbky srdca želáme ešte raz všetko najlepšie. Nech deň za dňom Vaše srdce stále rastie v láske s najbližšími. Nech radosť zo života Vaša duša nikdy nestratí a nech pevné zdravie Vás neopustí,“ dodala obec.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu