V Žiline začali odstraňovať lístie. Ak si ho sami pohrabete a nafotíte, mesto ho odvezie


Foto: V Žiline začali odstraňovať lístie. Ak si ho sami pohrabete a nafotíte, mesto ho odvezie Foto: Mesto Žilina

Jeseň je v plnom prúde, stromy sa sfarbujú do žlto-červena a postupne začínajú zhadzovať svoje lístie. To na zemi hnije a vytvára nepeknú pokrývku, ktorú je potrebné pravidelne odstraňovať. Mesto Žilina podľa príspevku na sociálnej sieti spúšťa jesenné hrabanie lístia.

„V prácach sa bude postupovať podľa predbežného harmonogramu. V tejto súvislosti upozorňujeme, že tento plán sa môže priebežne meniť v závislosti od poveternostných podmienok. Žilinčanom preto odporúčame sledovať týždenný harmonogram komunálnych služieb, ktorý zverejňujeme na webovej stránke mesta vždy v piatok na nasledujúci týždeň,“ priblížila samospráva.



Mesto sa okrem toho rozhodlo podporiť občanov, ktorí chcú odstraňovať napadané lístie vo svojom okolí svojpomocne. Obyvateľom odporúča, aby svoje práce zosúladili s uverejneným harmonogramom odhrabávania. Následne im pracovníci samosprávy pomôžu s odvozom.

„Zhrabané lístie na kopách alebo zozbierané do vriec, prosíme nafotiť a zaslať na adresu samuel.gabris@zilina.sk spolu so stručným popisom lokality, kde nahromadené lístie nájdeme,“ žiada vedenie mesta.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu