Žilinská samospráva získala Zlaté vedro. Na Odkaze pre starostu sa jej darí v komunikácii s občanmi


Foto: Žilinská samospráva získala Zlaté vedro. Na Odkaze pre starostu sa jej darí v komunikácii s občanmi Foto: Koláž fotografií – zilina.sk

Portál Odkaz pre starostu sa dlhodobo usiluje o neustále zlepšovanie komunikácie medzi občanmi a samosprávou. V záujme pozitívnej zmeny vo verejnom priestore sa od roku 2019 do tejto aktivity zapája aj žilinská samospráva, na ktorú sa občania obracajú so stovkami podnetov.

Za rok 2022 ich všetky zapojené mestá a obce vyriešili až 9 810. Tím Odkazu pre starostu preto opäť pristúpil k slávnostnému vyhodnoteniu dvoch kľúčových kategórií, a to Riešenie podnetov a Komunikácia s občanmi. V druhej kategórii bola úspešná práve žilinská samospráva, ktorá skončila na treťom mieste a stala sa držiteľkou ceny Zlaté vedro. 

„Zameriavame sa na to, či samosprávy vysvetlia občanom, kto sa bude ich podnetom zaoberať a kedy môžu očakávať jeho riešenie, aj ako rýchlo na podnet reagujú,” uviedla projektová manažérka portálu Pavla Rachelová a zároveň pripomenula, že všetky samosprávy sú pri hodnotení rozdelené na väčšie a menšie ako 20-tisíc obyvateľov.

Z celkového počtu podnetov na Žilinu smerovalo 1 197 z nich. V osobitnej kategórii zameranej na komunikáciu sa však pred ňou umiestnili ešte mestá Trnava a Bratislava, ktoré obsadili popredné priečky aj v hodnotení riešiteľov podnetov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu